https://www.dstny.se/app/uploads/iphone12_apple.jpg

Apple släpper sin första mobil med stöd för 5G – iPhone 12

Det har snackats mycket om 5G det senaste året. Medan Samsung, OnePlus, LG och Motorola har haft sina 5G-mobiler ute ett tag så har Apple släpat efter. Många har väntat med spänning på att Apple ska släppa en mobil med stöd för 5G och snart är dagen här för lanseringen av iPhone 12.

Lanseras den 13e oktober

Under flera månader har det viskats i korridorerna om Apples första 5G-telefon. Rykten har florerat och viss information har läckts. Men nu står Apple i startgroparna för en ny lansering. Den 13e oktober hålls eventet där iPhone 12 ska visas upp för världen för första gången.

”Hi, Speed”

På inbjudan som skickades ut stod det ”Hi, Speed”, något som många antar syftar på den nya hastigheten som 5G medför. Men det kan även syfta på Apples nya A14 Bionic processor, som även den har rykte om sig att ha höga hastigheter.

Eventet hålls helt virtuellt på grund av den pågående pandemin och kommer att streamas på apple.com. För de som känner att de måste ha en iPhone 12 så kommer mobiltelefonerna sedan att kunna förbeställas den 16e oktober.

iphone 12

iPhone 12

Enligt utsaga kommer den nya mobilen släppas i 4 olika modeller. Den minsta, iPhone 12 Mini, kommer vara 5,4 tum. Den största modellen, iPhone 12 Pro Max, kommer att vara 6,7 tum. Den vanliga iPhone 12 och iPhone 12 Pro kommer att vara 6,1 tum.

Alla dessa modeller sägs leverera en snabbare processor, A14 Bionic, samt OLED-skärmar. De gamla LCD-skärmarna verkar nu ha gått ur tiden. Men det som kanske har varit den största snackisen är att iPhone 12 kommer med stöd för 5G. (Jubel och applåder). Och många iPhone-entusiaster tycker att det är på tiden att Apple släpper en mobil som har stöd för det nya, snabba, mobilnätet.

Spekulationer

Eftersom eventet inte har varit än så är det svårt att veta vad som kommer vara nytt med den nya iPhone-modellen. Men ett rykte som florerar är telefonen inte kommer att komma med en laddare. Enligt utsaga är detta något som Apple gör för att spara på naturen, då folk redan har laddare hemma från sina äldre telefoner. Om detta är sant eller ej kan jag inte gå i god för men bli inte förvånad om du behöver lägga till en extra slant för att få med en laddare till din nya iPhone.

Det har även spekulerats i om Apple kommer att lansera AirPods Studio och HomePod mini under eventet.

Nu väntar vi med stor spänning på eventet. 5G + Apple= sant.