https://www.dstny.se/app/uploads/iphone12.jpg

Nu finns iPhone 12 att förbeställa hos Apple

Den 13e oktober lanserade Apple äntligen sin nya iPhone, via sitt virtuella Apple-event. Och den 16e oktober finns de första mobilerna att förbeställa på Apples hemsida.

Så vad är nytt med iPhone 12?

5G…såklart

Som vanligt så hade mycket information redan läckt gällande den nya telefonen. Men den största snackisen var nog att de äntligen får stöd för 5G. Apple var inte blyga med att berätta hur bra 5G kommer att fungera i deras iPhone 12. Enligt dem själva kommer iPhone 12 ha det bredaste stödet för olika 5G-band av alla existerande smartphones. Dessutom har den en Smart Data Mode vilket innebär att om 5G-nätverket inte ger användaren någon fördel så kommer telefonen att gå över till LTE-bandet istället, för att spara batteri.

iPhone 12 5G

MagSafe

MagSafe var magnetsystemet som såg till att hålla laddkabeln på plats på MacBooks, dessutom såg den till att datorn inte föll i golvet om man råkade dra i sladden. Denna omtyckta funktion har nu återskapats i iPhone 12. Här kommer systemet hålla mobilen på plats när man lägger den på en trådlös laddare och på så sätt undvika att man råkar lägga den fel så att telefonen inte laddas.

Ingen adapter

Ja, ni läste rätt. iPhone 12 kommer inte med en inkluderad adapter. Samma gäller numera för 11:an och XR. För mig som slarvar bort dessa i parti och minut är detta en mindre bra nyhet. Själva kabeln kommer fortfarande vara inkluderad dock, ett litet plus.

Nygammal design

Apple har gått tillbaka till de plattare kanterna som fanns i tidigare modeller, något som välkomnas av många.

Skärmen har fått ett nytt material som ska vara mer stryktåligt än tidigare versioner. Enligt Apple själv så ska det vara ”tougher than any smartphone glass”. Om det är sant återstår att se. Den vanliga 12:an och mini-versionen kommer att komma i vitt, svart, blått, grönt och rött. Pro-versionen och Pro Max kommer i silver, guld, grafit och Pacific Blue.

Telefonen kommer i fyra olika storlekar:

  • iPhone 12 mini – 5,4 tum
  • iPhone 12: 6,1 tum
  • iPhone 12 Pro: 6,1 tum
  • iPhone 12 Pro Max: 6,7 tum

iPhone 12 kommer med ett A14 Bionic chip som ska göra telefonen snabbare. Telefonen kommer att finnas med 46 GB, 128 GB och 256 GB lagring. Den har även Wi-Fi 6 med MIMO och ett batteri som sägs hålla i 15 timmar!

Kamera

Kameran i iPhone 12 får AR-kapacitet och en ny LiDAR-skanner gör att det blir snabbare autofokus i mörka miljöer. Nu kan du även ta porträtt i Night mode. Stöd för HDR-video kommer även med i denna nya versionen.

Allt som allt känns iPhone 12 som en bra uppgradering från sina företrädare. Så har du 12,495 kr som ligger och skräpar kan du förbeställa en iPhone 12 Pro på apple.se redan idag.