Soluno erkänd som en ledande europeisk UCaaS-leverantör

Soluno meddelade idag att de blivit utnämnda som en av de 20 branschledande företagen i Europa, av Frost & Sullivan i deras UCaaS-rapport, Frost Radar ™, 2020.

Frost Radar-rapporten är en branschanalys som granskar den europeiska marknaden för Hosted IP- och UCaaS. Bland drygt 120 europeiska industrideltagare identifierades 20 ledande företag baserat på deras tillväxt och innovation i rapporten.

”Soluno sticker ut bland europeiska UCaaS-leverantörer med sin entreprenörskultur, starka fokus på ständigt förändrade kundbehov och sin starka innovationsförmåga. De tillför ett stort värde till företag med sina kraftfulla tjänster inom UCaaS, CCaaS, med integrationsmöjligheter och sin mobile-first-strategi för affärskommunikation,” förklarar Elka Popova, Vice President of Research på Frost & Sullivan.

”Vi är stolta att Frost & Sullivan bekräftar att Soluno levererar på vår strategi för internationell tillväxt och innovation, och att det gör oss till en ledare inom UCaaS i Europa,” säger Patrik Sörqvist, koncern VD på Soluno.

Frost & Sullivan 2020 UCaaS rapporten belyser ett antal huvudstyrkor hos Soluno, inklusive:

  • Den branschledande tekniken bakom Solunos molnbaserade plattform
  • Den särskiljande mobilanpassade lösningen med fullt stöd för bordstelefoner och mjukvaruklienter
  • Egenutvecklade tjänster som förhöjer användarupplevelsen och tillför funktionalitet
  • Den utmärkta positioneringen för fortsatt stark tillväxt, sitt starka partnernätverk, och möjligheterna till egen branding s.k. ”white-label”.

Europeisk expansion härnäst

Rapporten från Frost & Sullivan förutspår en snabb tillväxt för Soluno med sin väl positionerade “Play well with others” -strategi, som redan har tagit företaget från en stark position i Norden till att ha en lokal närvaro i Nederländerna och strategiska partners i Storbritannien och Tyskland. Förvänta er att fler partners och nya marknader kommer att ansluta sig till deras Mobile-First-koncept inom kort.

Fokus på kundresan

Johan Dalström, CPO på Soluno, tror att Solunos fina positionering i det högra hörnet på radarn är ett resultat av bolagets tydliga fokus på att förenkla kundresan genom att digitalisera processer som offerter, aktivering, självbetjäning och fakturering. “Initiativ som inte bara uppskattas av slutkunder och våra partners, utan också är en nödvändighet för att hålla sig relevant i dagens extremt konkurrensutsatta landskap.”

Ladda ner rapporten här: Frost Radar 2020

För mer information, kontaktuppgifter:

Christian Hed, CMO Soluno, +46(0)8-562 696 03, Christian.hed@dstny.se

Om Soluno

Soluno är en operatörsoberoende UCaaS-leverantör på den europeiska marknaden med +200.000 användare i molnet. Soluno driver framtiden för företagskommunikation genom att erbjuda ett ”mobile first”- koncept via wholesale-partners i Europa.

För mer information om Soluno, besök www.dstny.se och följ oss på LinkedIn.

Av Christian Hed
CMO
Driving the future of business communication

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.