Fri surf i Europa

Fri surf i Europa

Som svensk resandes i  EU idag har man samma taxa för samtal och datatrafik, oavsett vilket EU-land du befinner dig i, som du har i ditt mobilavtal i Sverige. Fri surf i större delen av Europa har gjort det möjligt att alltid ha internet tillgängligt, för utlandssvenskar, de som gärna åker på semester eller hälsar på vänner runt om i Europa.

Att ha möjlighet att använda internet oavsett vilket land du är i EU, är helt perfekt för människor som arbetar från sin dator och åker utomlands då och då. Med svenska surf abonnemang som är helt fria har du alltså möjlighet att surfa helt fritt när du befinner dig i något europeiskt land.

Detta är således en helt ny lag i Europa, som då säger att du får möjlighet att betala precis det pris som när du är hemma, även om du är utanför Sveriges gränser. Förbrukningen dras från ditt vanliga abonnemang istället, eller så drar de samma summa från ditt kontantkort.

  • Med fri surf i Europa surfar du helt fritt oavsett vilket europeiskt land du besöker
  • Du betalar precis samma som för de abonnemang du betalar för i Sverige
  • Du behöver vistas i det land abonnemanget är utfärdat i mestadels
  • Har ditt abonnemang redan fri surf så surfar du även fritt utomlands i Europa
  • Operatören får begränsa din surf om du surfar för mycket
  • Detta gäller alla länder i Europa och dessvärre inte utanför Europa
  • Det gäller detsamma även om du har ett kontantkort med fri surf

Gäller inte bara fri surf

När du befinner dig i Europa så är det inte bara fri surf du får ta del av, utan du betalar dessutom detsamma när du ringer och SMS:ar när du befinner dig i Europa. Detta skapar alltså större möjligheter för dig att åka till andra länder i Europa.

Det kan finnas flertal anledningar till varför du vill åka utomlands. Det kan vara att du behöver åka iväg på en affärsresa till exempel och då kan du enkelt ringa, SMS:a och surfa för exakt samma summa som du betalar när du befinner i det land du bor i.

Detta gäller alltså oavsett vilket land du bor i Europa. Så skulle du bo i Spanien och ha ett abonnemang där, så surfar du med samma villkor när du befinner dig i något annat europeiskt land, som när du befinner dig i Spanien. Det gäller alltså inte bara om du bor i Sverige.

Många olika abonnemang

Idag finns det många olika surf abonnemang som du kan ansöka om. Det finns ett flertal olika abonnemang för din telefon som passar just dig och din situation. Är det så att du aldrig ringer eller SMS:ar, men bara surfar så är det i så fall bra att välja ett abonnemang som erbjuder fri surf.

Idag kan man dessutom göra väldigt mycket även om man ”bara” har internet tillgängligt. Man kan ringa och SMS:a idag bara man har en internetuppkoppling. Ska man arbeta är det dock bra att ha en bra uppkoppling, så det inte uppstår störningar eller något liknande.

Att få ha friheten att kunna nå ut till internet var du än befinner dig i Europa är verkligen storslaget. Förhoppningsvis kommer detta sprida sig och snart har vi möjlighet att göra detta överallt i världen. Då finns det också större möjlighet för människor att faktiskt göra det de drömmer om.

Vad gäller för Dstnys företagsabonnemang?

När du använder Dstnys egna företagsabonnemang så får du självklart med Roam like at home. Reser du utanför RLAH-gränserna så har vi tagit fram olika paket där du kan förköpa surf för den zon du kommer befinna dig i.

Senast uppdaterad nov 2020