Jabra

Vad är Jabra?

Inom världen av kommunikation, mer specifikt trådlös teknologi, är Jabra headsets en av ledarna. Jabra är ett danskt företag som grundades i USA, och specialiserar sig på ljudutrustning och videokonferens. Jabra ägs av GN Audio, en del av GN Group, och Jabra Corporation blev en del av GN Audio vid år 2000. De tillverkar, säljer och marknadsför hörlurar och headset för konsumenter och företag. De är även ett dotterbolag till Group for Bluetooth Special Interest, som representerar företagets engagemang i utrustning som använder Bluetooth för att vidare driva trådlös teknik framåt.

Vad är Jabra?

Historian

C.F Tietgen grundade GN Group (Great Northern Telegraph Company), och deras division GN Audio köpte Jabra Corporation i september 2000. Under 2006 konsoliderade GN sin division för kontaktcenter och företagsheadset under varumärket. Detta följdes upp med en omstrukturering under 2008, som etablerade två divisioner av företaget som riktade sig till konsumenter och företag. Under början av 2019, upphandlades även Altia Systems för att lägga till videokonferens till deras utbud och samma år lanserade de deras videoutrustningen Jabra PanaCast.

Jabra milstolpar

  • Första headset med Bluetooth certifiering
  • Första headset med ljudreducering
  • Första all-inlusive headset + förstärkare
  • Första headset med en sladd som var binural
  • Första Headset med 2.4 GHz trådlöst headset

Hur ansluter du ditt headset?

Jabra erbjuder flera olika hörlurar och headset, och anslutningsprocessen kan därmed skilja sig något beroende på modell. Vanligtvis innefattar det följande steg;

  1. Sätt på parkoppling för ditt headset – Stäng först av hörlurarna och håll sedan in multifunktionsknappen i 3-5 sekunder tills Bluetooth-lampan lyser. Detta indikerar att parkoppling är på.
  2. Hitta ditt headset på din telefon eller laptop och anslut – Gå till inställningar och sätt på Bluetooth och klicka på anslut ny enhet. När du ser ditt headset i listan, tryck och sedan bör de vara anslutas automatiskt.
  3. Konfimera kopplingen – När dina enheter är anslutna bör LED-lampan sluta blinka, detta indikerar att kopplingen är konfirmerad.