Mobilabonnemang

Mobilabonnemang

Att välja rätt mobilabonnemang är det första steget för att få den bästa lösningen när det gäller kontaktmöjligheter, både om man driver ett företag och om man som privatperson vill nå andra. I dag finns det en uppsjö av mobilabonnemang att välja bland och alla har sina fördelar respektive nackdelar.

Den största fördelen med att teckna ett abonnemang istället för att välja ett kontantkort är att du alltid kommer veta att det finns pengar på mobilen. Med ett abonnemang betalar du oftast en fast kostnad och i den kostnaden brukar ett visst antal (ofta obegränsat) samtal och sms ingå.

Om du ändå överstiger antalet samtal eller sms som ingår i ditt abonnemang debiteras du i efterhand för kostnaderna. I det långa loppet är det oftast tryggare att ha ett abonnemang än att använda ett kontantkort, och möjligheterna att anpassa ditt abonnemang efter personligt behov är fler.

  • Mobilabonnemang låter dig kontrollera månadskostnaden för din mobiltelefon
  • Du kan anpassa ditt abonnemang efter de behov du har
  • Det finns mobilabonnemang med olika mängder samtal
  • Du kan välja att komplettera ditt abonnemang med surf
  • Ett mobilabonnemang innebär att du aldrig behöver ladda din mobil med pengar på förhand
  • Olika operatörer har olika typer av mobilabonnemang
  • Det är relativt enkelt att välja ett abonnemang som är anpassat efter dina behov

Samtal och sms

Beroende på vad du främst använder din mobil till så finns det olika abonnemang som är bäst. Om du mestadels ringer samtal kan det vara en god idé att välja ett abonnemang som tillåter många eller obegränsat antal samtal. Då behöver du aldrig fundera över kostnaden.

När du ska välja abonnemang måste du också veta hur många meddelanden du kommer skicka under en månad. Hos de allra flesta operatörer kan du skräddarsy det abonnemangspaket som passar dig bäst. I ett paket ingår ofta, precis som med samtal, ett visst antal sms.

Det lönar sig att kolla upp de olika abonnemangens bindningstid. Vissa abonnemang kan ha bindningstid på upp till två år. Om du valt ett för litet eller stort abonnemang kan det i värsta fall vara svårt att byta om du bundit upp dig på en viss tid.

Mobilabonnemang med surf

Eftersom de flesta har en smarttelefon idag är internetsurf en stor del av mobilanvändandet. När du har mobildata kan du surfa med din telefon utan att behöva betala någon extra avgift. Surfar du utan ett datapaket blir kostnaden ofta betydligt högre än om du har ett förutbestämt antal gigabytes i ditt abonnemang.

När det kommer till mobildata finns det generellt sett två typer av erbjudanden du kan välja mellan. Du kan antingen betala för den mängd surf du använder eller också kan du köpa en viss datamängd varje månad. Så länge du inte överskrider den betalar du alltid samma pris.

Du kan också välja att ha ett abonnemang som debiterar dig för den mängd data du faktiskt använder. Det här alternativet är oftast bäst lämpat för dig som inte surfar så ofta med din mobil, eller för dig som främst använder trådlösa uppkopplingar när du surfar på internet i mobilen.

Jämföra mobilabonnemang

Är du privatperson finns sidor där du enkelt kan jämföra olika abonnemang. Ett exempel på en sådan sida är Ringa Billigt.

På vår egen sida kan du jämföra företagsabonnemang för olika operatörer mot varandra tillsammans med vår växel och sedan få prisindikation om vad en företagsväxel skulle kosta för ert företag.