Mobilt bredband

Mobilt bredband

Internet är ett måste för många och det är idag vanligt att skaffa ett bredband som är mobilt. Det innebär att du får en trådlös internetuppkoppling som passar för datorer likaväl som till surfplattor. Ett måste för att kunna skaffa mobilt bredband är att teckna ett abonnemang eller skaffa kontantkort.

När det kommer till abonnemang och kostnader är det olika beroende på vilken aktör du väljer samt vilket paket du satsar på. Du kan till exempel ha ett abonnemang med bindningstid eller helt enkelt skaffa ett mobilt bredband utan bindningstid. Vanligtvis betalar du en kostnad som är fast antingen per dag, vecka eller månad.

Du kan även välja att ha en lägsta månadskostnad vilket gör att kostnaden kan variera från månad till månad. Ett praktiskt val ifall du surfar olika mycket då du endast betalar för det du använder. Mobilt bredband är speciellt populärt för sommarstugor då det använder sig av 3G eller Turbo 3G för uppkoppling.

  • Mobilt bredband är trådlös uppkoppling för datorer och surfplattor
  • Du måste antingen teckna ett abonnemang eller skaffa ett kontantkort
  • Det finns idag en hel del olika aktörer på marknaden
  • Du kan antingen skaffa ett abonnemang med eller utan bindningstid
  • Det går att välja mellan att betala per dag, vecka eller månad
  • Mobilt bredband är ett populärt val för sommarstugor
  • Du får ett SIM-kort vid beställning av mobilt bredband

 

Modem och SIM-kort

Ett måste för att ditt mobila bredband skall fungera är att ha ett fungerande SIM-kort, vid beställning av mobilt bredband får du ett kort med. Kortet skall passa i de olika modem, surfplattor och framförallt mobiler. Tekniken idag har kommit långt vilket innebär att du idag kan införskaffa så kallade trippel-SIM.

Dessa SIM-kort är uppdelade i micro, nano och mini som endast har ett syfte, att passa alla olika enheter. Ett annat måste för att det skall fungera är att ha en router eller ett modem, på så sätt kan du ansluta till olika valfria enheter.

Det finns olika modem men ett som endast behöver anslutas via USB-port är så kallade ”dongel”. Detta modem bör införskaffas till den som använder en dator. Alltså passar modemet inte till ett familjehem. Dock är det ett bra modem att ha för den som reser mycket.

Information om router

När det pratas om ett mobilt bredband är det vanligt att ordet router kommer upp. Idag finns det både stationära samt batteridrivna routrar. Exempelvis hittar du ofta en router som är stationär i folks hem. Denna router kräver nämligen en strömanslutning vilket leder till att den inte är flexibel.

En router som är batteridriven är mycket mer flexibel vilket gör att den är ett bra alternativ för personer som reser mycket. Ett tips är att kontrollera att den operatör du använder dig av har täckning dit du skall resa. Det går även att koppla denna router till ett flertal enheter på samma gång.

Reser du mycket i jobbet är ett tips att ha med sig en så kallad täckningskarta. Kontrollera täckningen på platser du besöker för att försäkra dig om att ha tillgång till internet. Idag finns det som sagt många olika operatörer med olika priser och abonnemang som alla är olika för att passa alla livsstilar.

Vill du lära dig mer om mobil router? Klicka på knappen för att läsa mer!

Vill du lära dig med om mobilt bredband router? Klicka på knappen för att läsa mer

Företagsabonnemang och mobiltbredband

För att kunna ha ett mobilt bredband så behöver du ett abonnemang. Har du företagsabonnemang via Dstny så kan vi även hjälpa sig med mobilt bredband. Du kan läsa mer om våra abonnemang för företag här.

 

Senast uppdaterad nov 2020