Röstbrevlåda – lyssna av mobilsvar

Ringa sin röstbrevlåda/mobilsvar hos olika operatörer

Olika operatörer har olika nummer man kan ringa för att komma åt sin röstbrevlåda. Du kan komma åt din röstbrevlåda via din egen mobil. Då krävs det oftast bara att du ringer ett specifikt nummer. På samma sätt kan du enkelt byta ditt mobilsvar och göra nödvändiga inställningar. Vill du istället lyssna av din röstbrevlåda från en annan telefon behöver du en svarskod/PIN-kod.

Nedan har vi sammanställt vilka nummer du behöver ringa för att lyssna av din röstbrevlåda från de vanligaste operatörerna.

Röstbrevlåda Dstny

Lyssna av din röstbrevlåda hos Dstny – ring 555

Har du Dstny som operatör så ringer du 555 för att lyssna av dina röstmeddelanden. Har du ett så kallat fristående abonnemang utan anknytning i växeln, så ringer du istället 888 för att lyssna av dina meddelanden.

 

Röstbrevlåda Telia

Lyssna av din röstbrevlåda hos Telia – ring 133

Har du Telia som operatör så ringer du 133 om du vill lyssna på din röstbrevlåda inom Sverige. Du ringer även 133 för att aktivera din röstbrevlåda och spela in nya mobilsvar.

Vill du kunna lyssna av ditt röstmeddelande från en annan mobiltelefon så måste du först skapa en mobilsvarskod från din mobil. Det gör du genom att ringa 133, tryck 2 sedan 2 igen.  Efter att din mobilsvarskod är aktiverad kan du lyssna av din röstbrevlåda genom att ringa 0673+mobilnummer (utan första nollan). Avbryt hälsningsmeddelandet som kommer genom att trycka 0 och slå sedan in din mobilsvarskod.

Röstbrevlåda Telenor

Lyssna av din röstbrevlåda hos Telenor – ring 888

Har du Telenor som operatör så ringer du 888 för att aktivera din röstbrevlåda. För att spela in ett nytt hälsningsmeddelande så ringer du 885, följ sedan instruktionerna. För att lyssna av dina röstmeddelanden ringer du 888. Vill du lyssna på dina mobilsvar från en annan telefon än din egen så ringer du +46 708 222 888.

För att ändra koden till din röstbrevlåda så ringer du 886 (fungerar enbart i sverige). Koden ska vara mellan 4-7 siffror och får inte bestå av enbart 0:or. Har du glömt din kod kan du ringa 886 och slå in fel kod 2 gånger. Följ sedan instruktionerna så får du en ny kod. Den skickas till dig via SMS.

Röstbrevlåda 3 (Tre)

Lyssna av din röstbrevlåda (3Svar) hos 3 – ring 333

Röstbrevlådan hos 3 kallas 3Svar. För att lyssna på dina meddelanden och göra inställningar så ringer du 333. Meddelanden som du inte har lyssnat på kommer att försvinna efter 60 dagar som företagskund (30 dagar som privatkund). När du lyssnat på ett meddelande finns de kvar i 10 dagar.

Vill du lyssna av dina röstmeddelanden från en annan telefon än din egen så måste du ha din svarskod. Du ringer ditt mobiltelefonnummer oh trycker på # och din kon när ditt hälsningsmeddelande spelas upp.

Röstbrevlåda Tele2

Lyssna av din röstbrevlåda hos Tele2 – ring 222

Har du Tele2 som operatör så ringer du 222 för att lyssna av din röstbrevlåda. För att ändra din hälsningsfras så ringer du 223. Vill du lyssna av ditt mobilsvar från en annan telefon än din egen så ringer du ditt mobilnummer och trycker # kod # under tiden din hälsningsfras spelas upp. Koden väljer du första gången du lyssnar av din röstbrevlåda. Vill du ändra din PIN-kod så ringer du 222, klicka på 2 för att komma till huvudmenyn. Klicka på 3 för att komma till inställningarna, klicka på 3 igen för att ändra din PIN-kod. Knappa in 4-6 siffror och avsluta med 3.

Sammanställning av nummer

  • Dstny – 555
  • Telia – 133
  • Telenor – 888
  • Tre (3) – 333
  • Tele2 – 222