Self-service

Vad är self-service? 

Namnet self-service är precis som det låter,  att hjälpa sig sig själv, ofta när man köper en vara eller kanske hanterar vanliga ärenden.

Några vanliga exempel på self-service är tankstationer eller self-scanning i matbutiker. Termen self-service eller självbetjäning blir allt vanligare i online system som tillåter kunder att hjälpa sig själva, hitta svar och lösa ärenden på egen hand utan att involvera en agent. Self-service kan hittas på en hemsida eller en app, och i vissa fall även via interaktiva röst-system (IVR).

System som dessa finns på olika nivåer; vissa är mer grundläggande som till exempel FAQ sidor med svar på de vanligaste frågorna. Andra är mer avancerade med funktioner som gör att du kan lösa hela ärenden på egen hand.

Varför är self-service så viktigt? 

Idag är self-service inte bara en extra tjänst som företag erbjuder sin kunder som en bonus till deras vanliga utbud. Kunder idag förväntar sig self-service alternativ. Enligt undersökning vill 70% av kunder kunna lösa ärenden på egen hand först i första mån. En välfungerande self-service kan ge kunder konsekventa och relevanta svar, samt förbättra intrycket av ditt företag på ett postivt sätt såväl som kundnöjdhet.

Zero line support

Self-service kallas även för zero-line support. Det betyder att du i viss mån kan få support, genom ett gränssnitt, utan att nå en leverantör i första ledet av support.

Dstnys egen Self-service portal – MyAdmin 

På Dstny har vi utvecklat vår egen portal för self-service som fungerar som en administratör-interface för slutkunder. Det krävs en administratör för ditt företags växel för att få tillgång till portalen.

MyAdmin är utvecklat för administratörer att behålla mer kontroll över deras telekom lösningar. Med ett användarvänligt och snyggt UX erbjuder vi kunder en bra överblick och möjlighet att enkelt hantera de mest återkommande ärenden som kan komma att ske i rollen som telefoni administratör. Vi har även support som enligt standard är bättre än bransch normen. Vi tror att portalen kommer att minska kötider mellan kunder och support för att portalen är utvecklat så intuitivt och användarvänligt som möjligt.

Portalen uppdateras kontinuerligt med nya funktioner och förbättringar till gränssnittet som tillåter oss att erbjuda en portal som alltid är i framkant. Med vår self-service MyAdmin är allt från beställningar, leverans och fakturering hanterat automatiskt vilket betyder att det blir mindre faktureringsrelaterade frågor.

Vi hoppas och tror att vårt arbete att modernisera, digitalisera och automatisera vår self-service kommer förbättra för kunder. Med hjälp av återkoppling och tips från kunder strävar vi alltid att förbättra, förfina och integrera portalen med vår even och externa aktörer.

Med MyAdmin är det enkelt att följa upp på händelser i portalen med en historiklista för hela organisationen. Du kan enkelt se om dina kollegor har slutfört en uppgift som du ska göra för att slippa dubbelt arbete. Som kund, vem som ska ha tillgång är helt och hållet upp till dig och gränssnittet gör det enkelt att förstå vilka ändringar du arbetar på och vem som tillför en kostnad.

Exampel på funktioner i MyAdmin

Ibland kan det vara svårt, när man skapar nya användare, att veta vilka rättigheter personen i fråga ska ha. Vi har därför lagt till möjligheten att enkelt kopiera en existerande profil för att undvika liknande problem. Allt från tillgång till svarsgrupper, kontaktlistor och licenser kopieras, och det enda du behöver göra är att manuellt fylla i användarnamn, lösenord, e-mail och nummer, resten kopieras från profilen du markerat. Vi har även lagt till möjlighet att göra bulk ändringar som vi lagt extra betoning på eftersom det är en väldigt användbar handling att utföra på flera användare, på samma gång.