Tre (3)

Tre

Tre, eller 3, är ett världskänt varumärke och finns bland annat i Sverige, Danmark, Indonesien, Storbritannien, Hong Kong och Italien. Varumärket grundades i Hong Kong år 2000. Alla företag under varumärket Tre ägs av dotterbolaget CK Hutchinson, även om ägande strukturen varierad. Vad de alla har gemensamt är att de erbjuder 3G och 4G.

Det är väldigt ovanligt för operatörer att ha sitt eget nätverk som inte delas med andra operatörer. Tres nätverksfrekvens är omkring 900MHz och används bara av deras kunder.

Tre historia

Tre grundades under 2000 av Investor AB och Hutchinson Whampoa. Visionen var att skapa en helt egen ny plattform för mobil kommunikation. Företaget har sen dess expanderat i snabb fart och blivit en innovatör i Sverige såväl som världsmarknaden.

Under 2004 introducerade de lösningen för kunder att ringa fritt inom deras eget nätverk, och under 2006 släpptes Tre mobila bredband, där de var den tredje största operatören i världen. Detta bredband har fått flera priser under åren.

Idag har Tre med än 1600 medarbetare och fått utnämningar från Great Place To Work för deras populära kontor.

Mobilt bredband för företag 

Tre har paketlösningar för företag som vill ha mobilt bredband och undvika massa kablar som fast bredband innebär. Stationära routers installeras på plats som kan förstärkas med mobila routers som kan användas när det behövs. Tre mobilt breband är via 4G vilket försäkrar snabb uppkoppling.

Företagsväxel med Tre

Under åren har Tre utvecklat mobil växel som kallas 3Frontoffice. Tjänsten är fullt funktionell med mobil eller surfplatta, vilket resulterar i en enkelt och förbättrat arbete som du har tillgång till om du till exempel är på företagsresa eller liknande.

Alla anställda har tillgång till denna unika service genom en softphone klient som installeras lokalt på varje dator. Den inkluderade utrustningen i tjänsten är USB headset från Plantronics eller Jabra, och det är möjligt att ladda ner ljudfiler i programmet.

Du kan ladda ner appen i Appstore eller Google Play, sök bara efter 3växel. Du kan logga in med ditt mobilnummer och därefter välja mellan tre alternativ; användare, operatör eller administratör. I appen kan du även koppla samtal mellan varandra.