Utländska nummer

Utländska nummer

Utländska nummer är just precis vad det låter som; ett telefonnummer i ett utländskt land. För att ringa ett utländskt nummer slår man först det aktuella landets landsnummer. För Norge till exempel är landsnumret +47 och därefter slår man det vanliga telefonnumret (utom den första nollan i riktnumret).

För många företag som är etablerade i fler än ett land behövs naturligtvis enkel kommunikation mellan länderna. Till exempel måste man ju slå +47 för att ringa ett utländskt nummer i Norge om företaget har en filial etablerad där och beroende på vilka länder man har verksamhet i kan detta naturligtvis bli en kostsam historia.

För att förenkla för alla som jobbar i ett multinationellt företag finns nu olika tjänster som låter alla kollegor ringa genom samma växelfunktion som är kopplad till huvudkontoret i Sverige, oavsett vilket land man befinner sig i. Detta förenklar kommunikationen avsevärt och drar även ner kostnaderna för utlandssamtalen drastiskt.

  • Professionella lösningar för utländska samtal för ditt företag.
  • Prisvärda avancerade kringtjänster till en låg kostnad.
  • Installation och service tillhandahålls av leverantören direkt.
  • Inga extrakostnader för samtal inom samma system.
  • Effektiva molnbaserade system som är enkla att använda.
  • Kostnadsfria sms och internsamtal över hela världen.
  • Behålla samma nummer oavsett var i världen man befinner sig.

Enkelt och professionellt

Oavsett var i världen man befinner sig skall man kunna nå en kollega snabbt utan att behöva kopplas vidare. Med ett effektivt telefonisystem sparar man både tid och pengar vid utlandssamtal. Alla inom samma företag har tillgång till en gemensam telefonbok och möjlighet till kostnadsfria internsamtal.

Man kan även skicka kostnadsfria sms över hela världen genom det Sverige-baserade telefonisystemet. Möjlighet finns också till gruppchatt och detta är en mycket kostnadseffektiv lösning för utlandsbaserade medarbetare. Skulle man redan vara upptagen i ett samtal finns även en återuppringningsfunktion som gör att man inte missar viktiga samtal.

Man kan även spela in samtal och lagra dem för åtkomst senare. Samtalshistoriken sparas för hela företaget så att man kan gå tillbaka i tiden och kontrollera antal samtal och till vem man har ringt. Antal in- och utgående samtal för varje enskilt nummer finns också registrerat om man vill ha kontroll över detta.

Effektivare utlandssamtal för internationella företag

En molnbaserad växellösning är väldigt effektiv när man har medarbetare i flera länder. Alla utländska kollegor har tillgång till samma växelfunktioner, mobil växel, softphone och ip-telefoni oavsett var i världen de befinner sig. Den som är tillfälligt utomlands kan behålla sitt lokala nummer och behöver således inte en speciell telefon för utlandsbruk.

Ett proffsigt bemötande är viktigt för alla företag och har man utlandsbaserade kunder är det ännu viktigare. Man bör inte riskera ett gott samarbete på grund av dålig teknik när det gäller telefonilösningar utan alltid ligga i framkant vad gäller den senaste tekniken inom telekom.

Det finns även möjlighet att styra vilka funktioner varje enskild användare skall ha tillgång till så att man enkelt kan tillgodose varje medarbetares individuella behov för att maximera effektiviteten inom företaget. Att ringa utländska nummer är numer inget krångligt utan det finns mycket bra lösningar för alla företag.

Behöver ert företag utländska nummer? Kontakta våra kunniga rådgivare så hjälper de dig vidare.