Videokonferens

Vad innebär videokonferens? – Dstny förklarar!

Videokonferens är ett miljövänligt och smart sätt att ha möten. I dag finns det bra teknik som ger möjligheten till möten på distans via en videolänk. Det ger deltagarna i mötet möjlighet att se varandra och prata med varandra oavsett på vilken ort de befinner sig på.

Videokonferens är ett miljövänligt och smart sätt att ha möten. I dag finns det bra teknik som ger möjligheten till möten på distans via en videolänk. Det ger deltagarna i mötet möjlighet att se varandra och prata med varandra oavsett på vilken ort de befinner sig på.

På många arbetsplatser i Sverige är det ofta väldigt många möten. Då företag kan ha kontor på flera orter eller man är flera olika företag inblandade så kan det innebära en hel del resor. För att slippa dessa kan man använda sig av videomöten och på så vis spara tid.

Att ta sig mellan två orter innebär alltid en del restid. Även om man kan jobba på tåget så går ändå en hel del tid till spillo. När man använder videosamtal så slipper man restiden då man kan koppla upp sig där det finns internet.

  • Genom videomöte så slipper man onödig restid
  • Det är ett miljövänligt alternativ då inga resor krävs
  • Oavsett på vilken ort som man befinner sig kan man vara med
  • Det enda som krävs är internetuppkoppling och någon typ av kamera
  • Det är enkelt att använda sig av tekniken
  • Genom videomöte så ser man ändå de man har möte med
  • Det går att ha både korta och långa möten

Videomöte är dagens teknik

Att använda sig av videomöte är att nyttja den teknik som idag finns. Det är enkelt att koppla upp sig och finns många olika program och sätt. Vissa använder sig av välkända program som finns gratis på marknaden och andra har mer avancerad teknik som kan kräva en kod.

Om man aldrig har använt sig av själva tekniken kan det kanske kännas lite märkligt och ovant att inte fysiskt träffa människorna. Som allt annat är det en vanesak och bara man har testat några gånger så upplever de flesta att mötesformen fungerar alldeles utmärkt.

Idag är det många som arbetar hemifrån ibland eller bara på annan ort. Då är det väldigt smidigt att inte vara bunden hela tiden till att vara på plats på kontoret utan det är bara att ansluta sig digitalt till att vara med på det där månadsmötet.

Kalla till möte med kort varsel

Ibland är det viktigt att omgående ha ett möte, men kanske inte alla har möjlighet att komma rent fysiskt. Då är det ett mycket bra alternativ att använda sig av ett videomöte. Man slipper dra information flera gånger och viktig information går ut till alla samtidigt.

Med dagens miljötänk och fokus så ligger det helt rätt i tiden att inte sitta och åka fram och tillbaka för att träffas och diskutera saker utan man spar på både tiden och miljön genom att tänka modernt och nytt. En bilresa mindre är ändå en bilresa mindre för miljön!

För att ha ett videomöte krävs att man har en kamera med ljud och mikrofon samt en internetuppkoppling. Många bärbara datorer har en kamera inbyggd som fungerar alldeles utmärkt för såna här situationer både vad det gäller bild och ljud. Internetuppkoppling finns idag nästan överallt i samhället.

Olika lösningar

På Dstny erbjuder vi lösningar för videokonferens i Teams. Dessa hjälper dig att hålla i och delta i möten via video med såväl kollegor som kunder. Utöver röst- och videofunktion finns även andra smarta lösningar för att göra videomötena så interaktiva och kreativa som möjligt.

Vill du veta mer?

Har vi fångat ditt intresse kring videokonferens? Våra kunniga rådgivare berättar gärna mer om de tjänster vi erbjuder och hur de kan hjälpa ditt företag till effektivare möten.

Du är varmt välkommen att ringa oss på 010-410 50 00 eller maila oss på info@dstny.se. Du kan även fylla i formuläret på vår kontaktsida så kontaktar vi dig istället.