Webbmöte

Vad är ett Webbmöte? – Dstny förklarar!

Idag har det blivit allt vanligare att små som stora företag använder sig av digital teknik i verksamheten för att effektivisera företagets arbetssätt. Exempelvis är det vanligt att man väljer att ha ett webbmöte istället för att flyga in anställda från kontor som ligger beläget i olika städer.

Företaget sparar inte bara pengar utan de sparar även tid och den tiden kan istället läggas på att diskutera viktiga aspekter under mötet. Ett webbmöte är ett virtuellt möte där deltagare kan vara utspridda över hela världen men ändå prata och se varandra, tack vara internetuppkopplingen.

Det går idag att anordna webbmöten med alltifrån några få deltagare upp till flera hundra och ibland tusentals deltagare. Exempelvis kan mötet effektiviseras genom att man använder sig av högtalare. På så vis kan alla i rummet höra vad som händer samt delta i mötet.

  • Ha möten över webben är idag väldigt vanligt
  • Det är ett effektivt och sparsamt sätt för företag att kommunicera på
  • Webbmöte är ett virtuellt möte där deltagare kan vara utspridda i olika städer och länder
  • Deltagarantalet hos ett webbmöte kan vara upp till tusentals människor
  • Effektivisering av webbmöte är att använda högtalare
  • Webbmöte är positivt för miljö, trivsel och hälsa
  • Det är enkelt att anordna ett webbmöte

Positiva fördelar med webbmöte

Kärt barn har många namn sägs det och därför kan du stötta på andra namn på webbmöte som exempelvis distansmöte, e-möte, resefritt möte, digitalt möte eller rent av smarta möten. Precis som nämnts innan bidrar webbmöten till att minska eller rent av ersätta de sedvanliga tjänsteresorna.

Faktum är att denna digitala form av möte har gjort att det är enklare idag att ta ett möte då det enda som behövs är en digital enhet som mobil, surfplatta eller dator samt en internetuppkoppling. En annan positiv aspekt av webbmöte är att det påverkar miljön, trivseln och hälsa positivt.

Ur ett hållbarhetsperspektiv är det en utmärkt lösning för verksamheter och företag som vill öka sin lönsamhet samt sammanhållning. Webbmöten gör att man kan lättare kontrollera vad som händer på de andra kontoren trots att de befinner sig i ett annat land eller i en annan världsdel.

Anordna ett webbmöte

För icke tekniska personer kan det verka omständligt att lära sig hur man skall införa digitala verktyg i företagets verksamhet. Faktum är att det inte alls är komplicerat att genomföra ett webbmöte. Exempelvis behövs det i dagens datorer inte något speciellt programvara då de flesta har inbyggd högtalare och kamera.

Man kan även i dagsläget lägga till ett möte i deltagares kalender tack vare Outlookplugin. Det enda de inbjudna deltagarna behöver göra är att acceptera eller neka inbjudan. När det sedan är dags för webbmötet är det bara för deltagarna att klicka på den bifogade länken.

Det brukar även finnas en möjlighet att spela in under mötets gång, effektivt och bra för de som diskuterar viktiga aspekter för företaget. En annan effektiv tjänst är att det enkelt och snabbt går att skicka dokument och filer till varandra, även detta under mötets gång.

Vår lösning

Vi på Dstny erbjuder olika lösningar för webbmöten i Teams. Dessa hjälper dig att hålla i och delta i möten på distans med såväl kollegor som kunder. Utöver röst- och videofunktion finns även smarta lösningar för att göra mötena så interaktiva och kreativa som möjligt.

Vill du veta mer?

Har vi fångat ditt intresse kring webbmöten? Våra kunniga rådgivare berättar gärna mer om de tjänster vi erbjuder och hur de kan hjälpa ditt företag till effektivare möten.

Du är varmt välkommer att ringa oss på 010-410 50 00 eller maila oss på info@dstny.se. Du kan även fylla i formuläret på vår kontaktsida så kontaktar vi dig istället.