4 saker du kan göra för att få bättre täckning

”Hur får jag bättre täckning i min mobiltelefon?”

Den frågan har nog många ställt sig, i alla fall någon gång i livet. Och sedan står man där, med telefonen i vädret, och sträcker sig efter den där signalen man så gärna vill komma åt. Känner ni igen er?

Men hur gör man då för att få bättre täckning på mobilen? Finns det ens något man kan göra? Att påverka mastens position eller signalstyrka går ju självklart inte. Men det finns faktiskt saker man kan göra. Vi har listat 4 saker du kan göra här nedan.

Mobiltäckning på camping

1 Sätt på och stäng av flygplansläge

Ibland fastnar telefoner på en signal från en mast och håller sig sedan kvar vid den masten även om du kommer lite för långt ifrån. Detta gör att du får dålig täckning i telefonen. Då kan du testa att sätta på flygplansläge för att sedan stänga av det direkt igen. Då återställs din anslutning vilket tvingar din mobil att leta efter den starkaste tillgängliga signalen på nytt. Har man lite tur så hittar telefonen då en mast som ligger närmare och täckningen blir bättre.

2 Ladda telefonen

En annan sak man kan göra för att försäkra sig om att man har bästa möjliga täckning är att se till att man har ett batteri som är tillräckligt laddat. Ett batteri som är dåligt laddat kan göra så att din telefon går in i energisparläge. Detta kan göra det svårare för din telefon att behålla maximal signalstyrka med tornet, vilket leder till att du får sämre täckning.

3 Håll telefonen ifrån kroppen

Yes, du läste rätt. Din egen kropp kan avleda signalerna mellan masten till din telefon, ett fenomen som brukar kallas huvud- och kroppsförlust. Men det är inte alls så dödligt om det låter. Genom att använda hörlurar kan du få bort telefonen en bit från kroppen och därmed sluta blockera signalen. Även att vrida kroppen, eller till och med hålla ett lite lösare grepp om telefonen, kan göra en positiv skillnad på täckningen.

Mobiltäckning i skogen

4 Appar som hjälper dig hitta bättre täckning

Det finns faktiskt appar som kan hjälpa dig att leta upp bättre täckning. Ett exempel på en sådan app är OpenSignal. Med appen får du en signalkompass som pekar mot det håll som signalen kommer ifrån. På så sätt vet du åt vilket håll du ska gå åt för att få en starkare signal och därmed få en bättre täckning. Smart va?!

Du kan även få upp en täckningskarta som visar de bästa platserna för att få bra mottagning på telefonen. Det finns även en nätverksranking som visar vilken operatör som är bäst just där du är. Något som är perfekt att hålla koll på om du funderar på att byta operatör.

Täckningskarta

Tänk på: Roaming kan försämra din signal

Är du ute och reser i världen kan det vara bra att komma ihåg att du använder en annan operatörs mast. Många gånger väljer operatörer att favorisera sina egna användare, vilket gör att du som roamar får sämre täckning. Är du dessutom lite för långt bort från tornet kan masten släppa din koppling helt för att istället leverera mer styrka till användare med bättre signal.

Vi som jobbar med telefoni för företag är måna om att du som användare av våra abonnemang får den bästa möjliga täckningen. Detta var några tips på vad du kan göra för att få bättre täckning i telefonen.

Recent posts