Halloween-special - 5 nummer du ALDRIG ska ringa

Telefonskräck brukar oftast förknippas med personer som tycker att det är läskigt att ringa ut samtal eller svara när någon okänd ringer. Men kring Halloween så kan det vara spännande att kolla på fall där telefonskräck har läskigare kopplingar än så. Inför årets Halloween-special har jag letat upp telefonnummer du ABSOLUT inte bör ringa.

scary_phone_numbers_dont_call

Meddelandet i ettor och nollor

Nummer: 828-756 0109

När man börjar söka på läskiga telefonnummer på internet får man upp många historier om nummer som hävdar att något hemskt ska hända efter att man har ringt dem, eller att man kommer tvingas skicka numret vidare till ett visst antal personer för att undvika att bli bestraffad.

Men så är inte fallet med detta nummer. Inga mystiska dödsfall har rapporterats och du får inga hot om att dela numret. Men det gör inte samtalet mindre läskigt för det. Ringer du numret, som har sitt ursprung i North Carolina, så möts du först av ett brus och sedan ett inspelat meddelande. Det är en man som frenetiskt läser upp ettor och nollor. Rösten är lite förvrängd och personen låter dessutom andfådd och rädd.

Vart inspelningen kommer ifrån och vad det betyder förblir ett mysterium. Men läskigt är det onekligen. Vill du lyssna på hur det låter när man ringer upp numret så kan du klicka här:

https://youtu.be/hQE-ZQzlDCE

Hjälp mig, Susie dör

Nummer: 20202020

Idag sitter vi med mobilerna konstant i handen men förr stod det istället telefonkiosker utplacerade lite här och var i städer och samhällen. Historien om Susie-dör-numret är en gammal berättelse som spred sig som en löpeld i 70-talets Storbritannien. På den tiden fanns det ett nummer till en testsignal som tekniker använde för att testa telefonkiosker, därför kunde man ringa numret gratis. Men runt 1975 upptäkte man att numret inte fungerade som det borde. När man slog numret 20202020 så svarade en kvinna i en kuslig monoton röst. Hon sa samma sak om och om igen. ”Hjälp mig, Susie dör”.

På internet kan man läsa mängder av vittnesmål från personer som testade det läskiga telefonnumret i sin ungdom. Vem som var ägaren till rösten och vem Susie var, det förblir fortfarande en gåta. Kanske var det bara ett läskigt skämt från teknikernas sida. Kanske var det ekot av en kvinnas desperata vädjan efter hjälp.

susies_dying_number_nummer

Sadakos Nummer

Nummer: 090-4444-4444

Det mytomspunna Sadakos nummer är ett japanskt nummer som sägs ha en förbannelse över sig. När du ringer numret så ska du först höra underliga ljud, vilket kan vara ganska läskigt i sig. Men det är det som sägs hända efteråt som verkligen kan få folk att undvika numret. Inom sju dagar efter att du har ringt Sadakos nummer ska du utsättas för en hemsk olycka.

I Japan finns det ganska mycket vidskeplighet kring numret fyra. Det finns nämligen två sätt att säga ”fyra” på japanska: ”yon” eller ”shi”. Problemet är att det finns ett annat ord som uttalas ”shi”, ordet för ”död”.

Personligen har jag inte vågat ringa numret, men det är mer på grund av rädslan för kostnaden av att ringa ett distans-samtal till Japan.

sadakos_number

Den gråtande mannen

Nummer: 978-435 0163

Om du känner att du har pengar över för att ringa ett distanssamtal till Massachusetts och samtidigt vill öka pulsen lite så kan du testa att ringa detta nummer. Det finns knappt någon bakgrundshistoria att hitta om numret, dess ursprung förblir ett mysterium. Vad du nås av, när du ringer numret, är rösten av en gråtande man. Det låter som att mannen befinner sig i en källare eller i en grotta, du hör att det ekar och som att något droppar i bakgrunden. Då och då kan du även höra ett onaturligt ljud som skrapar i bakgrunden. Mer än så vet jag inte om numret. Men det är svårt att inte känna obehag när man lyssnar på inspelningen från en person som testade att ringa numret. Du hittar en inspelning på länken nedan.

https://youtu.be/QeeKBfa2cNw

crying_man

Clownen Wrinkles

Nummer: 407-734 0254

Det är många som lider av coulrophobia, en rädsla för clowner. De flesta clowner är harmlösa men vissa är läskiga på riktigt. Washington Post skrev en artikel om att man kan anlita clownen Wrinkles om man vill ”lura en kompis eller till och med skrämma sina busiga barn till att sköta sig”. Vi vet väldigt lite om clownen, i intervjun i Washington post berättar han att han är i 60-årsåldern, att han är pensionerad och att han ursprungligen kommer från Rhode Island. Men om man lyssnar på hans automatiska telefonsvar så kan vi definitivt avgöra att han inte låter som en trevlig clown.

Det sägs att om du lämnar ett meddelande så ringer han tillbaka. Skulle du våga?

https://youtu.be/zUpsauNk6mw

wrinkles_the_clown

Nu måste jag runda av denna bloggen. Det har nämligen ringt oavbrutet i min telefon i en halvtimma och när jag svarar så är det bara tyst i luren. Sista gången jag svarade så hörde jag en röst som sa ”möt mig utanför”. Så nu ska jag gå ut och se vad det är frågan om….

Det lär bara vara någon som skämtar med mig…

Eller…

Recent posts