6 påskägg i din iPhone som du kanske inte visste om

Ok jag vet, påsk är mer än ett halvår bort. Men i den digitala världen hör inte påskägg till någon högtid. Så i detta inlägg går vi igenom några väl gömda digitala påskägg som du kanske inte sett i din iPhone.

Bok-emojin Apple

1. Texten i Bok-emojin

Bok-emojin är förmodligen inte en av de mest populära emojierna. Men visste du att den lilla ”texten” på sidorna faktiskt är en riktig text? Texten är ett citat av Rob Siltanen och användes även i Apples Think Different-kampanj.

Hela texten lyder:  ”Till de galna. Missfits. Rebellerna. Bråkmakarna. De runda pinnarna i de fyrkantiga hålen. De som ser saker annorlunda. De tycker inte om regler. Och de har ingen respekt för status quo. Du kan citera dem, vara oense med dem, förhärliga eller förakta dem. Det enda du inte kan göra är att ignorera dem. Eftersom de förändrar saker. De driver mänskligheten framåt. Och medan vissa kanske ser dem som de galna, ser vi geni. Eftersom de människor som är galna nog att tro att de kan förändra världen, är de som gör det. ”

2. Ikonen för Voice Memo är ordet Apple

Har du någonsin använt röstmemo-appen i din iPhone? Ikonen är faktiskt bilden när du spelar in ordet “Apple” i appen. Ge det ett försök själv och se om det fungerar!

3. Klock-appen är en riktig klocka

Detta kanske kommer som en överraskning för vissa, men klockikonen är inte en vanlig ikon. Det är faktiskt en fungerande klocka som pekar ut timmar och minuter. Jag fick faktiskt kolla in det här själv och blev ganska förvånad över att jag aldrig har märkt att markörerna faktiskt rör sig.

4.  Steve Jobs glasögon

Om du letar efter recept online och vill spara något att göra för nästa veckas matlådor, kommer du troligen att spara det i din läslista. När du gör detta kommer du att se att den lilla ikonen är ett par glasögon. Dessa är dock inte några vanliga glasögon utan är faktiskt en kopia av Apples sena grundare Steve Jobs eget ikoniska runda par.

5. Sök efter låtar med texter

När du bara kan komma ihåg texten i en låt kan Shazam ha svårt att plocka upp det du försöker sjunga om du inte har en ljuvlig stämma. Lyckligtvis har Apple-musik svaret. Med detta påskägg kan du använda sökfältet i appen för att leta efter låtar med endast texterna.

6. Iphones Siri är fyllt av påskägg

Vi visste redan att Siri är ganska rapp. Men det finns faktiskt massor av påskägg gömda här när det gäller vad du kan få Siri att säga.

Till exempel;

  • om du ber Siri om en raggningsreplik säger hon: ”Är ditt namn Bluetooth? För jag känner verkligen kopplingen.”
  • Eller om du ber Siri att “Upprepa efter mig”, kommer hon att säga ”Om det här är något löfte förbjuder mitt slutanvändarlicensavtal det.”
  • Om du säger till Siri att hon är tråkig kommer hon att säga ”Jag jonglerar flammande svärd just nu. Du kan bara inte se det." 

Hoppas du tyckte att det här inlägget är lite upplyftande nu när det börjar blir lite mörkt ute. Har du hittat några ägg som vi inte känner till? Kommentera dem gärna nedan och dela dina tips!

Recent posts