https://www.dstny.se/app/uploads/playground-Dstny-e1588591332209.jpg

4 misstag du gör med din telefon

Teknik ska bara fungera. Så är det! Och vi som specialiserat oss på telefoni för företag är ju extra måna om att våra kunders telefoner fungerar som de ska. Men ibland bidrar vi användare till att det inte blir helt rätt. Vi har listat 4 vanliga misstag som vi gör med våra telefoner.

1 Lämnar alla appar igång

Appar ska egentligen gå i viloläge när du inte använder dem. Hade detta fungerat felfritt hade du inte behövt stänga ner dina appar men tyvärr fungerar inte alltid detta som det ska. Appar kan krascha när de ligger i bakgrunden och det kan hända att de inte går in i viloläge utan stannar på 100% CPU, något som kan göra din telefon slö och dränera ditt batteri.

Även om långt ifrån alla gånger som appar krånglar så kan det ske då och då. Därför är det bra att stänga ner appar när du inte använder dem.

2 Låter telefonen vara smutsig

Vi har med oss telefonerna överallt så det är inte så konstigt att de blir smutsiga. Många tänker på att torka av skärmen då och då men färre tänker på alla håligheter som finns i telefonen.

Det är inte ovanligt att telefonen glappar när man ska ladda den eller stoppa i hörlurar. Ofta beror detta på att det har kommit in ludd och smuts där. Att då tvinga in sladden är absolut inte bra då det kan skada telefonen. Men det är inte supersvårt att göra rent.

Är du riktigt ”hard core” i din ambition att få en renare lur så kan du köpa antistatiska mobilborstar. För dig som inte vill lägga lika mycket tid och energi så är en tandborste nog för att göra rent. Undvik dock att använda saker av metall eller saker som tandpetare som kan flisa sig och göra saken värre istället.

Så tänk på att göra rent porten för laddning, för hörlurar och för högtalare någon gång då och då så undviker du onödiga problem.

3 Har för många appaktiviteter på i bakgrunden 

När du har igång Appaktiviteter i bakgrunden låter du appar uppdatera sitt innehåll när det finns tillgång till wifi eller mobilnät. När du låter apparna uppdatera sitt innehåll automatiskt drar det en hel del batteri och data. För vissa appar är detta något du vill ha igång då du vill ha en direkt uppdatering när något händer. Men många sitter med en mängd appar som sällan används som ändå får fritt spel att uppdatera sig i tid och otid.

Därför kan det vara bra att stänga av automatisk uppdatering på de appar du inte använder så mycket.

Här kan du välja om du vill att appar bara ska kunna uppdatera i bakgrunden när det finns data/wi-fi, bara wi-fi eller inte alls. Vi rekommenderar att ha denna funktionen igång men bara när telefonen har wi-fi. På så sätt påverkar apparna inte din mobilräkning. Sedan rekomederar vi att bara låta appar som är viktiga för dig uppdatera i bakgrunden.

4 Raderar inte appar som inte används

Med allt större minnen i våra telefoner och snabbare wi-fi blir vi mer och mer frikostiga med att ladda ner appar som vi sen inte använder. Ett fullt minne påverkar telefonens batteriliv och prestanda. Så ta dig tid att kika igenom så att det inte ligger massa gamla appar som bara dammar och suger livet ur din telefon.