9 träningsappar - bli stark tillsammans med din mobil

Efter varje nyår är det  många av oss har avger nyårslöften om att bli starkare, snabbare, lite smalare eller kanske bara leva lite nyttigare. Dock så kan medlemskap på gym och personliga tränare lätt bli en dyr historia. Och i tider där vi lär oss att det är bra att hålla avstånd, så är det bra att hitta andra sätt att träna på än bara på gym.

Låter det som en omöjlig uppgift? Oroa dig inte! Tack och lov finns våra mobiltelefoner till hjälp även när det kommer till träning. Vi har listat 10 grymma träningsappar för dig som inte vill lägga dina hårt förvärvade pengar på träning. Bli stark med bara din mobiltelefon och din kropp som redskap.

Appikon Nike Training Club

Nike Training Club

Pris: Gratis – köp i appen
Operativ: Android, iOS

Träningsappen Nike Training Club erbjuder över 185 träningspass, helt kostnadsfritt. Du kan välja mellan massa olika upplägg så som uthållighet, styrka eller varför inte köra lite yoga? Personliga träningsplaner kan skapas efter ditt schema för att hjälpa dig få struktur i träningen.

Nike Training Club i mobilen

För dig inte riktigt har tid för träning och vill få passet avklarat snabbt så finns massa korta träningspass där du enbart behöver din kroppsvikt. Det finns träningspass mellan 15-45 minuter och du kan välja vilken intensitet du vill ha och om du enbart vill använda din kroppsvikt, lätt utrustning eller full utrustning. Du kan välja mellan yoga, boxning, styrka, uthållighet eller rörlighet. Något för alla helt enkelt.

Ladda ner Nike Training Club för iOS
Ladda ner Nike Training Club för Android

 

Appikon FitOn

FitOn

Pris: Gratis
Operativ: Android, iOS

FitOn ger dig en Netflix-känsla med träningsvideos från kända tränare. Du hittar pass ledda av tränare så som Jeanette Jenkins, Christine Bullock, Katie Dunlop, Kenta Seki och många fler. På så sätt blir din telefon eller din läsplatta ditt personliga gym.

FitOn banner

Gå ner i vikt, bygg muskler eller kanske bara minska på stressen. Och utbudet är stort. Välj mellan styrka, kondition, HIIT, yoga, dans, Pilates eller Barre. För dig som har ont om tid finns pass på enbart 10 minuter för att få upp pulsen. Bäst av allt – det är helt gratis!

Ladda ner FitOn för iOS
Ladda ner FitOn för Android

 

Appikon Aaptiv

Aaptiv

Pris: Gratis – köp i appen
Operativ: Android, iOS

Aaptiv är en träningsapp som har specialiserat sig på ljud. Deras filosofi är att om man är ute och springer så behöver man inte en video som berättar att man ska springa snabbare. Med enbart ljud-baserade träningspass erbjuder de dig träning ledd av certifierade personliga tränare. Och med peppande musik, från kända artister, hittar du den rätta rytmen i träningen.

Aaptiv i mobilen

Det finns över 2500 pass att välja mellan, allt från 7 minuter till hela träningspass. Spring, ro, cykla, styrketräna eller stretcha, det finns något för alla tillfällen. Har du inte tillgång till wi-fi? Inga problem, ladda ner de klasser du gillar och lyssna på dem offline.

Ladda ner Aaptiv för iOS
Ladda ner Aaptiv för Android

 

Appikon Keelo

Keelo

Pris: Gratis – köp i appen
Operativ: Android, iOS

Träningsappen Keelo är en app för dig som gillar att träna HIIT-pass. Du får korta, intensiva träningspass och appen är till för dig som tränar för att få ett starkare liv. Appen fungerar lika bra för dig som vill träna på gymmet eller hemma och det finns både pass som kräver lite redskap och de som enbart använder din kroppsvikt. Det fina med Keelo är att appen säger till dig vad du ska göra. Slipp jobbet med att sitta och skrolla igenom hundratals träningspass utan att kunna bestämma dig vilket pass du borde köra. Appen håller koll på vilka pass du har kört för att kunna ge dig nya pass och på så sätt se till att hela kroppen tränas lika mycket.

Ladda ner Keelo för iOS
Ladda ner Keelo för Android

 

Appikon Seven

Seven – 7 minute workout

Pris: Gratis – köp i appen
Operativ: Android, iOS

Vi är många som har ont om tid och då är det lätt att träningen blir lidande. Men 7 minuter borde alla kunna hitta för att ta hand om sin kropp. Passen är baserade på vetenskapliga studier för att ge dig maximal träning på så kort tid som möjligt.

Seven i mobilen

Du behöver inga redskap så du kan träna när som helst, var som helst. Vill du gå ner i vikt, få bättre kondition eller bli starkare. Fyll i dina mål så hjälper appen dig med resten.

Ladda ner Seven för iOS
Ladda ner Seven för Android

 

Appikon NeoU

NEOU

Pris: Gratis – köp i appen
Operativ: Android, iOS

NeoU är som en streamingtjänst för fitness. Du kan få live, on-demand, träningspass från toppstudios. Filtrera på vad du vill fokusera på, hur lång tid du vill träna och svårighetsgrad så att du kan hitta klasser som passar dig. Det finns allt från pass som enbart är 5 minuter långa till 90 minuter långa. Välj bland pass där du behöver dumbells, elastiska träningsband, löpband eller pass där du enbart använder din kropp som motstånd.

Ladda ner NeoU för iOS
Ladda ner NeoU för Android

 

Appikon Freeletics

Freeletics

Pris: Gratis – köp i appen
Operativ: Android, iOS

Det som är så bra med Freeletics är att du använder enbart din kropp som träningsredskap. Du behöver alltså inte köpa hem massa dyra vikter, gummiband, hopprep eller liknande. Träna när du vill, vart du vill, med appen som din personliga tränare.

Freeletics i mobilen

Appen innehåller hundratals olika HIIT-pass där du får både ljud och bild som visar hur du, stegvis, ska utföra träningen. 360-graders träning för att hjälpa dig att göra ditt hem till ett gym. Väljer du att köpa till premium-tjänsten så får du fler träningsupplägg, träningsmål och en analys över hur du presterar.

Ladda ner Freeletics för iOS
Ladda ner Freeletics för Android

 

Appikon Yoga studio

Yoga Studio

Pris: Gratis – köp i appen
Operativ: Android, iOS

Vill du komma igång och testa yoga, vill du köra yoga lite oftare än vad du gjort tidigare eller är du lite utav en yoga-expert? Oavsett vilken nivå du ligger på så har denna appen pass för dig och dina behov. I appen finns mer är 150 videoklasser som spänner över 5-60 minuter. Appen har även guidad meditation och ett bibliotek med 280 yoga-positioner med detaljerade instruktioner över hur du gör dem rätt. Namaste!

Ladda ner Yoga Studio för iOS
Ladda ner Yoga Studio för Android

 

Appikon Nike Run Club

Nike Run Club

Pris: Gratis
Operativ: Android, iOS

Gillar du att springa, har du avgett ett nyårslöfte att du ska klara av att springa en viss stäcka eller har du kanske anmält dig till ett lopp? Då är Nike Run Club något för dig! I appen kan du få träningsupplägg som är anpassade efter dina mål. De lägger dessutom upp veckovisa eller månatliga distansutmaningar. Du kan spara dina löprundor med massvis med olika mätdata, så som tempo, höjd, distans, puls, tid osv. Lägg till dina vänner så kan ni peppa varandra via appen. Run Forrest, run!

Ladda ner Nike Run Club för iOS
Ladda ner Nike Run Club för Android

Man som springer

Vill du läsa mer om appar som kan hjälpa dig att komma i form? Då får du gärna läsa vår blogg om appar som hjälper dig med löpningen.

Recent posts