Kartläggning: 7 av 10 svenskar missnöjda med digitala möten – vill ha tydligare syfte

En ny Sifo-undersökning, från techbolaget Dstny, visar att majoriteten i Sverige upplever missnöje med digitala möten och att deras stress skulle minska om digitala möten på jobbet hade ett tydligare syfte och en tydligare struktur. Kartläggningen bygger på intervjuer från över 1000 respondenter och visar även att de flesta egentligen värdesätter möjligheten till hybrida arbetsplatser vid val av arbetsgivare. 

En stor majoritet bland svenska folket, 6 av 10, anser att deras stress skulle minska på arbetet om digitala möten har ett tydligare syfte. Samtidigt tycker majoriteten att fysiska möten tar för lång tid, är svåra att få ihop schemamässigt medan digitala sparar tid och att inga möten alls skulle förbättra deras produktivitet. Det visar en ny undersökning från Dstny och Kantar-Sifo. 

–  I takt med att arbetsvärlden fortsätter att anpassa sig till den digitala eran, blir behovet och pålitliga kommunikationslösningar alltmer viktiga. Arbetsgivare måste optimera arbetsmiljön för sina anställda som både förbättrar och förenklar distansarbetet, säger Christian Hed, CMO på Dstny.

Kartläggningen visar också att 8 av 10 svenskar upplever att det är ett problem att inte kunna läsa av kroppsspråk i digitala möten. En nästan lika stor andel anser även att teknikstrul och tekniska bekymmer är problematiskt vid användandet av molnbaserade verktyg. Samtidigt anser 6 av 10 att möjligheten till digitala och hybrida arbetsplatser är viktigt vid valet av arbetsgivare. 

– Mina två tips är att satsa på bra support och tydliga mötesstrukturer för digitala möten. Många föredrar hybrida arbetsplatser och digitala möten, men är missnöjda med bristfälliga processer. Genom att förbättra dessa kan vi minska missnöjet, spara tid och öka produktiviteten, säger Christian Hed.För mer information, vänligen kontakta:

Elin Norlin, presskontakt Adersten&Norlin
elin@aderstennorlin.com
tel +46 (0) 27 986 40 


Om Dstny
Dstny är en ledande europeisk leverantör av molnbaserade affärskommunikationslösningar. Med mer än 3 miljoner användare förenklar Dstny kommunikationen för företag, partners och tjänsteleverantörer med interaktiva verktyg som levereras som en tjänst i alla format, inklusive röst, video och chatt. Dstnys innovativa teknologi och starka lokala partnerskap har en mobil-först-design och enkel integrering som gör det möjligt att leverera exceptionella användarupplevelser. Dstny har sitt huvudkontor i Bryssel och har ca. 1000 anställda i 7 europeiska länder och en årlig omsättning på ca. 250 miljoner euro. Läs mer på www.dstny.se.

Ladda ner undersökningen

Mötespreferenser i Sverige 2024
Undersökningen genomfördes av Kantar-Sifo på uppdrag av Dstny, i Kantar Media webbpanel (Sifopanelen) under perioden 20–24 maj 2024. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Totalt intervjuades 1025 personer i åldern 18-65 år och i sysselsättning.

Recent posts