Mobil inomhustäckning

Allt eftersom fler företag övergår till mobila lösningar ökar också kraven på att täckningen alltid fungerar, oavsett var i lokalerna man befinner sig.
Bättre inomhustäckning med repeaterlösning

Bättre inomhustäckning med repeaterlösning

Det är inte alltid mobiltäckningen fungerar som den ska inomhus av olika anledningar – och det kan leda till förlorade affärer. Därför erbjuder vi tjänsten Mobil Inomhustäckning som innebär att vi installerar en repeaterutrustning som dirigerar om och fördelar radiosignalerna på ert kontor.

Så här fungerar det

Så här fungerar det

Först identifierar vi var i fastigheten som ni vill ha bättre täckning och vilken operatör som ni vill använda. Därefter mäter vi både inomhus och utomhus för att kunna ta fram ett designförslag och en offert. När beställningen är gjord kommer vi överens om när installationen ska genomföras. Självklart ger vi löpande support och service under processens gång.

Vänta lite, jag ska bara gå bort till fönstret så att jag hör vad du säger.

Speciellt nybyggda hus har ofta problem med inomhustäckning, men det behöver inte vara speciellt dyrt eller komplicerat att råda bot på.
Förbättrad signalstyrka

Förbättrad signalstyrka

Högre talkvalité

Högre talkvalité

Bättre nätkapacitet

Bättre nätkapacitet

Mobil inomhustäckning Standard

Standardpaketet innefattar en 3G-repeater för mindre lokaler. Den går att anpassa till alla operatörer och kan konfigureras om när ni byter operatör – men måste alltid anpassas till en specifik operatör. Det går att utöka med fler interna antenner vid behov. Denna repeater passar till lokaler med öppna ytor på upp till cirka 500 kvm och cirka 12 samtidiga användare.

Mobil inomhustäckning Plus

Pluspaketet innefattar en helautomatisk och lättanvänd bandselektiv 3G-repeater för 2100 MHz-bandet. Denna repeater täcker in upp till cirka 3 000 kvadratmeter och har en kapacitet för cirka 50 samtidiga användare. Perfekt för t.ex. ett kontor, hus, mindre industribyggnad eller lager. Finns även för GSM 900 och 1800. Denna repeaterlösning går att anpassa till flera operatörer samtidigt.

Fem fördelar med Mobil inomhustäckning

Fem fördelar med Mobil inomhustäckning

  • Förbättrad signalstyrka
  • Högre mobil talkvalitet
  • Högre mobil datahastighet
  • Bättre utnyttjande av radiovågorna
  • Bättre nätkapacitet

Vanliga frågor om Mobil inomhustäckning

Vilka operatörer kan man stärka upp täckningen inomhus med?

Det går att stärka upp täckningen inomhus hos de 4 stora näten: Telenor, Telia, Tele2 och 3.

På vilka frekvensband går det att stärka upp inomhustäckningen? Exempelvis 2G, 3G, 4G?

Det absolut vanligaste är att man vid behov stärker upp inomhustäckningen för 3G. Det går även att stärka upp frekvensbandet 2G men det är mycket ovanligt då få använder sig av detta idag.

Behövs det några tillstånd från PTS, post- och telestyrelsen, för att stärka upp täckningen?

Svaret här är ja. Det krävs tillstånd från Post- och telestyrelsen för att stärka upp inomhustäckningen. Detta är något som vi på Dstny hjälper till att fixa när du köper förstärkning via oss, det ingår i vår tjänst.

Hur går installationen av förstärkningen till?

När du beställer förstärkning av mobil inomhustäckning skickar vi ut en tekniker till lokalen i fråga. Här görs mätningar och förstärkarna installeras. Du behöver alltså inte göra någonting, vi sköter allt.

Vad händer om man byter operatör? Går det då att ändra inställningarna?

Vid de fall där operatör byts går det att ändra inställningarna. En tekniker kommer då ut, mot en avgift, och gör de nya inställningarna på plats.

Vad innebär det att köpa detta som tjänst?

Med denna tjänst får du bättre täckning till ett fast pris. Du får en fast månadskostnad och du köper det månadsvis vilket gör att det är lätt att säga upp om du skulle vilja säga upp tjänsten.

Låt oss kontakta dig

Våra kompetenta säljare hör gärna av sig till dig och hjälper till med just dina utmaningar eller ring till 010-410 51 30 för att prata med en rådgivare direkt.