MyDstny Omnichannel

Administrera och kommunicera i ett och samma gränssnitt.
Allt i ett och samma gränssnitt

Allt i ett och samma gränssnitt

I framtiden är MyDstny ett omnichannelverktyg där du kan komma åt mycket av det som Dstny har att erbjuda i ett och samma gränssnitt:

  • Webphone
  • Chatbot
  • Chatt och fildelning
  • Användarportal

Systemet är helt webbaserat och flexibelt – det spelar ingen roll var ni sitter geografiskt eller vilken plattform, operativsystem eller telefonoperatör ni har. Öka och minska antalet handläggare efter behov och betala bara för det ni faktiskt använder. Koppla på funktioner allt eftersom ni växer in i lösningen och allokera om resurserna utifrån era behov.

Ny funktionalitet kommer att adderas löpande under 2023 – först ut är vår webphone.

Webphone

Webphone

I MyDstny finns en webbaserad softphone, en så kallad webphone. Fördelarna med att ha en webphone är följande:

  • Du behöver ingen app, utan ring direkt i din webbläsare
  • Du kan logga in på växeln från vilken enhet som helst
  • Du har alltid den senaste versionen, helt automatiskt

Se vår demofilm

Vill du se hur MyDstny Omnichannel funkar? Fyll i formuläret för att få tillgång till vår demofilm!

Digitala kanaler

Digitala kanaler

Du kan integrera dina digitala kanaler in i MyDstny, som Instagram, Facebook, Twitter och Whatsapp, vilket gör att inkommande chattar från dina kunder hamnar här i ett och samma flöde. Det sparar tid och minskar administration för ditt supportteam, och ni ser samtidigt till att ni aldrig missar något meddelande.

Chatbot

Chatbot

Med hjälp av en AI-bot kan man finnas tillgänglig dygnet runt och ge kunden service direkt, samtidigt som man håller nere personalkostnaderna. Därför kan du låta Dstny Chatbot ta över och svara på meddelanden i era digitala kanaler och på er hemsida, om ni till exempel får många liknande frågor. Det gör att ni kan frigöra tid som ni kan lägga på mervärdesuppgifter istället. Du lägger in förprogrammerade svar åt boten i adminvyn, och kan sedan välja att övervaka konversationerna i MyDstny om du vill försäkra dig om att kunden får bästa möjliga service.

Fler uppdateringar kommer

Fler uppdateringar kommer

Eftersom MyDstny kommer att få fler funktioner under 2023 kommer denna sida att uppdateras löpande – håll utkik!

Låt oss kontakta dig

Våra kompetenta säljare hör gärna av sig till dig och hjälper till med just dina utmaningar eller ring till 08-120 100 00 för att prata med en rådgivare direkt.