Plattformen - Telefonväxel

En kraftfull molnbaserad telefonväxel som fungerar lika bra på alla enheter.
Ring via din mobilapp, din softphone eller en IP-telefon.

Plattformen

Dstny erbjuder en branschledande växellösning som är helt molnbaserad. Med många års erfarenhet av företagstelefoni i molnet kan vi erbjuda en stabil och säker telefonväxel som passar både stora och små företag.

Företagstelefoni i molnet

Marknadens mest avancerade växellösning i molnet

Med en molnbaserad företagsväxel får du skalbarheten som hos en mobil lösning samtidigt som du får stabiliteten som en fast växel erbjuder. Det bästa av två världar helt enkelt. Du slipper kostnaden och administrationen det innebär att äga en fast telefonväxel. Vi på Dstny ser till att all teknik, mjukvara, anslutningar, kapacitet, redundans och säkerhet håller absolut toppklass, hela tiden. Dessutom passar våra lösningar lika bra för små som stora företag. Låt oss hjälpa dig att ta er kundservice och era samarbeten till nya höjder.

Mobil växel

Mobil växel

Med Dstnys mobilväxel får du hela er företagstelefoni, direkt in i din mobil. Ring ut och ta emot samtal med din mobil, precis som vanligt, allt går fortfarande via er företagsväxel. För att hantera växelfunktioner, så som att ändra din hänvisning eller koppla samtal, går du enkelt in i Dstnys mobilapp. Med en mobil växel får du den mobilitet som du behöver samtidigt som du alltid kan vara tillgänglig för dina kunder, kollegor och samarbetspartners när du är på språng.

Softphone

Softphone

Jobbar du mycket vid datorn? En Softphone är en mjukvara som möjliggör att du kan ringa direkt via din dator. Du får alltså er telefonväxel i datorn via ert molnbaserade växelsystem. Samtalen går då över internet och en softphone har samma funktioner som en telefon. Många föredrar att använda en softphone på grund av dess enkla användargränssnitt och att de redan använder datorn till sina andra arbetsuppgifter. Svara, ring ut, koppla samtal och mycket mer, direkt i din PC eller Mac.

IP-telefoni

IP-telefoni

Med IP-telefoni får du den klassiska hårdvaran hos en bordstelefon. Skillnaden är dock att en IP-telefon är inte inkopplad via telejacket utan är ansluten till internet. Samtalen går därför via internet istället för de traditionella telefonlinjerna. Tekniken VoIP, Voice over Internet Protocol, används för att föra samtalet. IP-telefoni kan användas med alla höghastighetsanslutningar för internet (DSL, kabel eller andra typer), oavsett plats eller leverantör.

Fast telefoni

Oavsett om du jobbar med en mobiltelefon, fast telefon eller en softphone i din dator, så är behovet att fasttelefoni fortfarande stort på företagsmarknaden, och det går att kombinera Dstny som fastnätsoperatör med alla mobiloperatörer i Sverige, ni kan alltså internt inom bolaget mixa med alla tillgängliga operatörer på marknaden, även om bäst växelintegration ges genom att använda oss även som mobiloperatör.

Branschlösningar

Tillsammans med företag har vi på Dstny tagit fram lösningar som är anpassade för olika typer av branscher och deras specifika behov. Läs om några av våra specialanpassade branschlösningar.

Varför Dstnys telefonväxel?

Varför Dstnys telefonväxel?

Ingen kan vara bäst på allt, inte vi heller. Växeltjänst i molnet, alltså en virtuell växel, är vår core business till skillnad från våra konkurrenter som har det som tilläggstjänst.Vår telefonilösning är skalbar och anpassningsbar och fungerar därför lika bra för mindre företag som för stora. Det tillsammans med att hålla en servicegrad som är branschöverlägsen är vår framgång och er trygghet.

Appstore illustration

Dstny på App Store och Google Play

Vanliga frågor om Telefonväxel

För vilken typ av företag passar Dstnys växellösning?

Vår telefoni för företag passar precis lika bra för små företag som för stora företag. En molnbaserad företagsväxel, alltså en virtuell växel, är väldigt skalbar. Detta medför att du enkelt kan ta bort eller lägga till användare. Du kan välja om dina medarbetare ska ha mobilappen, IP-telefoner eller softphones och du kan blanda dessa enheter fritt inom organisationen. Vill du stärka upp din företagstelefoni med några av våra kringtjänster så är det enkelt att lägga till, oavsett om du har ett större eller ett mindre företag. Vi är dessutom helt operatörsoberoende vilket innebär att du kan välja det företagsabonnemang som passar ditt företag bäst.

Vad är VoIP?

VoIP står för Voice over Internet Protocol, det betyder att VoIP för röstsamtal via internet istället för den traditionella PSTN. Begreppet IP telefoni och VoIP telefoni används ofta i samma mening, och det kan vara svårt att differentiera båda. IP telefoni fungerar dock genom att ta traditionella röstsignaler och konverterar dom till en form som enkelt kan skickas över ett lokalt nätverk. VoIP å andra sidan skickas bara över internet.

Vill du läsa mer om VoIP? Då hittar du massor med intressant information här.

https://www.dstny.se/ordlista/voip/

Vad innebär det att ni är operatörsoberoende?

Att vi är en operatörsoberoende företagsväxel betyder att vi har samarbete med alla de stora operatörerna. När du väljer vår växellösning så är du inte bunden till att använda en viss operatör, istället kan du välja den operatör vars erbjudande du tycker passar ditt företag bäst. Har olika medarbetare olika behov när det kommer till abonnemang? Inga problem, i vår växel kan du nämligen även blanda operatör. Smidigare än så blir det inte.

Vad finns det för olika typer av telefonväxel?

Det finns fasta telefonväxlar. Med en fast telefonväxel så har man en fysisk hårdvara placerad i sina lokaler. Fasta växlar var stabila och hade bra stabilitet, tyvärr var de dyra att köpa in, underhålla och svåra att öka antalet användare i. Runt millenniumskiftet blev det väldigt populärt med mobila växlar. Det fina med mobila växlar var att medarbetare nu kunde ha företagsväxeln direkt i fickan. Tyvärr tappade man mycket funktionalitet med dessa växlar.

Molnbaserade växlar introducerades på marknaden av Dstny år 2006. Med en molnbaserad växel fick man stabiliteten och funktionaliteten som hos en fast växel och samtidigt mobiliteten som hos en mobil växel. Alltså det bästa av två världar. Med en molnbaserad företagsväxel kan dina medarbetare ringa från sina mobiler, från Softphones i datorerna eller från IP-telefoner som står på skrivborden.

Vad kostar en telefonväxel?

Självklart så kostar det olika beroende på hur många användare ni är, vilka typer av datapaket ni väljer samt om ni väljer några tilläggstjänster. Vill du ha en indikation på vad telefoni skulle kosta för ert företag så har vi skapat en prissnurra där ni kan välja användare och önskad operatör och direkt få fram ett prisförslag. Du hittar prissnurran här:

https://www.dstny.se/prisindikation/

Vill du ha ett exakt pris så hjälper våra kunniga rådgivare till. Fyll i formuläret längst ner på sidan så kontaktar vi dig.

Senast uppdaterad maj 2021

Låt oss kontakta dig

Våra kompetenta säljare hör gärna av sig till dig och hjälper till med just dina utmaningar eller ring till 010-410 51 30 för att prata med en rådgivare direkt.
Räkna ut ditt pris