https://www.dstny.se/app/uploads/joao-silas-v5znqah7ozg-unsplash_webb-e1588593277749.jpg

10 appar du bör ha inför din semester

Sommar, sol och… mobiltelefon? Det finns många appar som kan hjälpa dig under semestertider med allt från att hålla koll på vädret till att hitta gratis WiFi. Vi har listat apparna som vi tycker är ett ”must-have” i sommar.

1 Klart.se/Yr.no

Sol, regn eller hagelstorm? I Sverige kan man inte alltid lita på sommarvädret. Därför är det bra att ha en väderapp som hjälper dig hålla koll på vad den närmaste tiden kommer att erbjuda i väderväg. Det råder delade meningar om vilken app som är mest träffsäker när det kommer till att förutspå vädret men två av de mest populära är Klart.se och Yr.no.

2 Packing Pro

Är du en sådan som är rädd för att glömma att packa något viktigt inför resan? Packing Pro hjälper dig att organisera din packning efter olika kategorier. Du berättar för appen hur länge du ska vara borta, vart du ska och beräknat väder. Efter det får du en lista på vad du förväntas behöva på resan. Du kan dessutom få påminnelser om viktiga saker du behöver göra innan din resa. Exempelvis ta ett vaccin eller förnya ditt pass.

3 Min Soltid

Visst är det härlig att ligga och pressa i solen och jobba på brännan. Men medvetenheten kring riskerna med att sola för mycket har ökat markant och idag är många mycket mer försiktiga med att spendera tid i solstolen. Med Min Soltid, en app som ges ut av Strålsäkerhetsmyndigheten, kan du beräkna hur länge du kan vara i solen utan att bränna dig. Appen beräknar UV-index för den platsen du befinner dig på och beräknar sedan ut en soltid utefter hur känslig du uppger att din hud är.

4 WiFi-finder

Vill du undvika att använda upp all din surf när du är ute och reser? Med appen WiFI-finder kan du fylla i din adress och hitta WiFi på närliggande caféer, restauranger, flygplatser och liknande. I appen hittar du lösenord till de olika nätverken och det som är extra fiffigt är att appen fungerar offline.

5 Waze

Ska du ut på vägarna i sommar? Waze är en av världens största trafik- och navigationsapp. Appen fungerar som så att alla tillsammans bidrar med trafik- och vägdata genom att helt enkelt ha appen igång när de är ute och kör. På så sätt han du se livekartor över hur trafiksituationen ser ut på vägarna så du slipper att sitta i tråkiga bilköer.

6 Valuta+

Det är lätt hänt att man avrundar lite väl mycket när man ska räkna om priset till svenska kronor när man är ute och reser. Något som kan medföra att det där kapet du trodde att du gjorde inte var en så bra affär ändå. Med Valuta+ kan du snabbt och enkelt omvandla priset till rätt valuta. Appen har mer är 170 olika valutor som ständigt hålls aktuella.

7 The Fork

Finns det något värre än när man är hungrig men inte har någon aning om vart man ska äta? TheFork visar dig restauranger både i Sverige och runt om i Europa och erbjuder även bra rabatter på många restauranger. Appen visar både omdömen gjorda i TheFork och från Tripadvisor för att hjälpa dig göra rätt val.

8 FlightAware

Ska du ut och flyga eller kanske bara hämta nära och kära på närmaste flygplats? Spåra flyg världen över i realtid. Sök bland annat efter registrering, rutt, flygnummer, flygplatskod. Få information om avgång och ankomst, inställda flyg, byten av vilken Gate och mycket mer.

9 Glympse

För dig som är ute och festivalar eller reser i stor grupp kan det vara perfekt att kunna ha koll på dina vänner. Med Glympse kan du snabbt se vart dina vänner befinner sig och dela dig egen plats i realtid. Och du kan vara helt lugn, du kan välja om du vill gömma dig på kartan för de tillfällen du inte vill bli upptäckt.

10 Uber

Trött på att gå eller är lokaltrafiken svår att förstå sig på? Uber finns i över 500 städer världen över och är ett enkelt sätt att beställa färdmedel. Du betygsätter din resa så att Uber kan veta att föraren sköter sig och för dig som vill ha en lite mer lyxig resa finns alltid UberBLACK.

Bonus: WhatsApp

WhatsApp är en perfekt för meddelande när du är utomlands eftersom appen använder väldigt lite data. Perfekt när man varit lite väl frikostig med surfandet i utlandet. Ladda ner appen, lägg till dina vänner och familj och vips så kan du ringa, skicka meddelanden, ha videosamtal, dela med dig av bilder. Appen fungerar även på datorer vilket är väldigt trevligt.