5 appar som hjälper dig att spara tid i din arbetsdag

Ingen gillar att slösa tid på onödiga saker, det är ganska självklart. Men något som säkert alla gillar är att spara tid på nödvändiga saker.

Att jonglera ett hektiskt arbetsliv med många saker att ha koll på, på en och samma gång, är inte alltid helt enkelt. När man klagar på att man har det stressigt så svarar vissa med att ”Ja, men du har lika många timmar på dygnet som Elon Musk”. Det må för visso vara sant men herr Musk har säkerligen ett helt team med kunniga personer runt sig som hjälper honom med allt från högt till lågt. Gemene man har tyvärr inte den möjligheten. Men det är där våra kära mobiler kliver fram på scenen. Det finns nämligen väldigt många appar som kan hjälpa dig att hantera och strukturera upp din arbetsdag, för att på så sätt spara värdefull tid. Här är mina 5 favoritappar för att spara tid.

Microsoft To Do

1. Microsoft To Do

För er som tidigare älskade Wunderlist så kommer detta komma som en skänk från ovan. Microsoft köpte företaget bakom Wunderlist för en tid sedan och har skapat dess tronföljare, baserat på Wunderlists funktioner.

Förutom att du kan hantera dina listor i alla dess former så kan du se till att du behåller fokus och effektivitet med My Day-funktionen som ger dig en personlig daglig planerare. Du kan dessutom synka uppgifter mellan To Do och Outlook. Med allt samlat, i ett tydligt gränssnitt, så kan du spara mycket värdefull tid i din arbetsdag.

2. Waze

Att sitta fast i bilköer kan vara något av det mest osexiga som finns. Att krypa fram i 5 km/h och se rad på rad av röda lysen från bilarna framför sig samtidigt som klockan tickar på. För dig som har tröttnat på hemmakontoret och tar bilen in till kontoret, levererar varor eller åker på fysiska möten kan trafiken vara en riktig tidstjuv i arbetsdagen.

Det är här Waze kliver in och kan bli din nya bästa vän. Appen ger dig realtidsinformation om vad som händer på vägarna, något som hålls uppdaterat genom att Waze användare tillsammans delar med sig av hur trafiken flyter på. I appen kan man anmäla saker som trafikolyckor, bilköer och fartkontroller. Den ger dig förslag på den snabbaste vägen beroende på dag och tid på dygnet du ska åka, samtidigt som den ger dig förslag på alternativa rutter om något skulle hända på vägen. Och i takt med att appen har ökat i popularitet så blir informationen än mer precis.

3. 1Password

Idag blir det allt mer viktigt att ha säkra lösenord på alla sina inlogg, samtidigt som vi har allt fler applikationer och system att faktiskt komma ihåg våra lösenord till. 1Password hjälper dig att komma ihåg dina lösenord och skyddar dem bakom ett enda lösenord. 1Password kan även hjälpa dig att generera nya starka lösenord till dina olika applikationer.

Microsoft Office lens app

4 Microsoft Office Lens

Microsoft fortsätter att ta plats på listan med appar som sparar tid. Istället för att leta upp en gammal dammig kopiator för att göra kopior eller att ta suddiga bilder från en whiteboard och sedan skriva ut så kan Office lens spara dig en hel del tid och huvudbry.

Office lens förvandlar din telefon till en scanner där den beskär och förbättrar bilder för att öka läsbarheten. Du kan till och med använda Office lens för att konvertera dina bilder till PDFer eller worddokument som du sedan kan redigera. Hur fiffigt som helst!

5. 24me

Det är inte alla som har råd med en personlig assistent. Då är 24me det näst bästa alternativet. Appen har ett gränssnitt som är väldigt enkelt att använda och samlar allt från kalendrar, uppgifter, personliga konton och anteckningar. Och till skillnad från en fysisk personlig assistent så är appen helt gratis.

 

Detta var mina fem favoriter, men det finns en uppsjö av andra appar som kan hjälpa dig att styra upp och effektivisera din arbetsdag. Work smarter, not harder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Låt oss kontakta dig

Våra kompetenta säljare hör gärna av sig till dig och hjälper till med just dina utmaningar eller ring till 08-120 100 00 för att prata med en rådgivare direkt.