https://www.dstny.se/app/uploads/vpn-best_vpn.jpg

Jobba säkert hemma – de 5 bästa VPN-tjänsterna 2021

Säkerhetsaspekten kring att jobba på distans har blivit än mer viktig på senare tid. Att kunna skydda viktig, eller till och med hemlig, data är en grundläggande angelägenhet, oavsett om du sitter på kontoret, jobbar från hemmet eller från cafét längre ner på gatan.

VPN står för Virtual Private Network och är en mjukvara som hjälper dig att hålla din data säker när du är uppkopplad mot internet. Ett VPN styr din trafik genom sina egna krypterade servrar och på så sätt döljer din aktivitet för både internetleverantörer och ont önskande hackers.

Ett VPN kan även hjälpa dig när du är på resande fot. Är du i ett främmande land kan ett VPN låta dig kolla på dina favoritprogram från ditt hemland, även om de inte är tillgängliga i landet du befinner dig.

Men det finns en uppsjö av olika VPN-tjänster ute på marknaden och det är inte helt enkelt att veta vilken man ska välja. Därför kommer här vår lista på de 5 bästa VPN-tjänsterna, enligt oss.

1 ExpressVPN

Vi är inte ensamma om att ranka ExpressVPN som den bästa VPN-tjänsten. Efter ett kort sökning på Google kommer du hitta otaliga sidor som säger samma sak. ExpressVPN erbjuder säkerhet, hastighet och konfigurerbara sekretessfunktioner. Utöver sin tillförlitlighet och enkla användargränssnitt så har tjänsten en 24/7-support. Det finns appar för alla typer av enheter, Mac, Windows, Android, Linux, iOS, routrar och så vidare. Och med 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti så kan man vara säker på att man får sätta alla löften på prov, utan att ta några risker. ExpressVPNs enda minus är att man enbart kan ha fem enheter uppkopplade på samma gång. Men fem enheter kommer man långt med och i övrigt har tjänsten inga stora minus.

https://www.expressvpn.com/se/top10vpn

2 Surfshark

För dig om inte är lika ”tech-savvy” så är Surfshark en stark rival i denna lista. Med ypperlig kryptering och sekretess så är tjänsten dessutom väldigt enkel att använda. Dessutom är den snäll mot plånboken. Surfshark är nästan hälften så dyr som många av sina konkurrenter men erbjuder ändå en support-chatt som är öppen dygnet runt. Tjänsten saknar lite features som finns hos de dyrare konkurrenterna men för er som är ute efter en pålitlig internetsäkerhet och hastigheter som är tillräckligt bra för att streama filmer på, så har denna tjänst allt du söker. Appen är väldigt enkel att använda, klicka på snabbanslutningsknappen, och du är igång med ditt säkra surfande. Dessutom har tjänsten ett obegränsat antal enheter som den låter dig ansluta med, vilket är ett stort plus.

https://surfshark.com/

3 NordVPN

NordVPN ger dig hög säkerhet och snabba hastigheter, dessutom ingår även en annonsblockerare, vilket är ett stort plus. NordVPN är en känd aktör när det kommer till säkerhet och även om tjänsten inte riktigt ger samma allsidiga överlägsenhet som ExpressVPN så ligger den inte långt efter. Du kommer få säkerhet med militär-kvalitet samtidigt som du kan välja mellan olika protokoll beroende på vad som är viktigast för dig, hastighet eller säkerhet. Appen för datorer och större skärmar fungerar väldigt bra, tyvärr är NordVPNs app för mindre skärmar ganska klumpig att navigera.

https://nordvpn.com/sv/offer/full-security/

4 CyberGhost

CyberGhost är prisvänlig och dessutom har de ofta erbjudandet att man får testa de tre första månaderna gratis. Tjänstens användargränssnitt är både enkelt att använda samtidigt som den är fulladdad med funktioner. Med de praktiska knapparna för streaming och torrenting på Windows-programvaran, så slipper du testa dig fram till vilken server som funkar för exempelvis Netflix. Dessutom har CyberGhost över 6100 servrar världen över, så det finns en hel del att välja mellan. Ett av CyberGhosts mindre bra egenskaper är dess användargränssnitt som skulle kunna bli bättre, deras appar är nämligen lite ojämna i kvalitén.

https://www.cyberghostvpn.com/

5 Private Internet Access

Här får du en pålitlig tjänst som har funnits ett bra tag nu och de har över 19,000 servrar världen över. Ja, du läste rätt, en gigantisk siffra och fler än vad ExpressVPN, Surfshark, NordVPN och CyberGhost har ihop. Tjänsten tillåter dig att ha upp till 10 enheter igång samtidigt och även om dess support och blockeringsfunktioner inte ligger i klass med ovan nämna tjänster så får du en enkel och säker VPN-tjänst, som är lätt att använda.

https://www.privateinternetaccess.com/