5 mobilmyter att ta kål på

Det finns en hel del påståenden om mobilen som har fått oss att forma ett visst beteende när vi använder den. Dock är många av de mest uppmärksammade påståendena faktiskt rena myter. Här hjälper vi er att ta kål på 5 stycken av dem:
  • “Mobilstrålning orsakar cancer” Falskt. Det finns inga vetenskapliga bevis på att detta stämmer och de undersökningar man gjort har inte gett några resultat.
  • “Ladda mobilen först när batteriet är tomt, annars riskerar du att försämra batteriets kapacitet” Falskt. De flesta batterierna idag är Lithium-ion-batterier och dessa blir snarare instabila om de töms helt innan laddning. Alltså är det betydligt bättre att ladda batteriet innan det laddat ut helt.
  • “Använd inte en telefon samtidigt som den laddas då det kan orsaka kortslutning/brand” Detta är också falskt. Det har ingen betydelse om den används samtidigt som den är kopplad till en laddare eller inte.
  • “Spara telefonens batteri genom att stänga av alla trådlösa anslutningar, så som wi-fi, bluetooth, platstjänster med mera” Falskt. Många tror att detta ska spara mycket av mobilens batteri men faktum är att det enda som egentligen sparar batteriets tid med märkbart resultat, dock med max 30 minuter enligt en undersökning som gjordes för några år sedan är att slå på flygplansläge.
  • “Stäng ned appar som du har på i bakgrunden för att spara batteri” Tro det eller ej, men detta är faktiskt också falskt (så länge du inte har bakgrundsuppdatering aktivt – detta kan du kontrollera under inställningar i din telefon). Att hela tiden stänga ned appar i bakgrunden drar mer batteri i längden då telefonen jobbar hårdare när du sedan ska öppna upp appen på nytt för att sedan stänga den igen.
Av Christian Hed
CMO
Driving the future of business communication

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.