https://www.dstny.se/app/uploads/teamsappar.jpg

6 Microsoft Teams-appar som förbättrar ditt teams produktivitet

Microsoft Teams samlar alla dina arbetsverktyg på ett och samma ställe och är därför otroligt användbart för teams som vill kunna ha koll på flera saker samtidigt. Du kan dessutom skräddarsy plattformen för att tillgodose just ditt teams behov då det finns ett brett urval av appar och integrationer. Det kan förbättra arbetsmiljön för den enskilda personen, men också ta hela teamets effektivitet och produktivitet till nästa nivå. I det här inlägget tipsar vi om 6 av de apparna!

1. Trello – För organisering och planering
Trello är ett projektledningsverktyg som är känt för sina visuella uppgiftskort och tavlor. Även om det liknar Microsofts Teams egen uppgiftsplanerare så är det väldigt användbart för anställda som redan är Trello-användare och inte vill börja om från början med sina tavlor. Genom att integrera verktyget med Teams kan Trello-användare hålla sig uppdaterade om uppgifter utan att behöva lämna plattformen.

2. Polly – Enkäter och feedback
Polly är en app som kan användas för att skapa undersökningar i dina kanaler. Ponera att du ska beställa lunch för hela ditt team och att du måste bestämma vilken mat ni alla ska äta. Du kan då använda Polly för att låta kollegorna vara med och rösta på olika alternativ. Appen kan så klart användas för mycket mer komplexa frågor än så, eftersom den också kan ge dig en rösträkningsanalys i realtid samt möjligheten att skicka dina resultat. Ytterligare funktioner som finns är schemaläggning, anonymitet och kommentarer. Genom att ge dina kollegor en chans att dela med sig av sina åsikter kan du höja engagemanget.

3. ScrumGenius – Automatisera och håll koll på projekt
ScrumGenius är en app som kan hjälpa till att effektivisera och automatisera dina statusmöten och retrospektiv. Du kan programmera appen att fråga dina teammedlemmar om deras prestationer under gårdagen och vad deras uppgifter är idag. Medlemmarna kan i sin tur lägga in vilka hinder de har stött på för att få hjälp att hantera dem och komma vidare i sitt arbete. Dessa svar kan sedan skickas som en sammanfattning till teamledarens e-post. Baserat på resultatet kommer appen att producera statistik som du kan använda för att navigera i din planering.

4. Adobe Creative Cloud – Dela och få feedback på filer
För dig som arbetar som grafisk designer rekommenderar vi starkt att du integrerar Adobe Creative Cloud i Microsoft Teams. Istället för att bara skicka vidare en fil till dina medarbetare via chatt eller e-post gör appen så att du enkelt kan komma åt molnbiblioteket för att dela ditt arbete, få feedback samt hålla koll på dina projekt direkt i Teams-miljön. När du delar ditt arbete kan du fästa det i kanalen och automatiskt få ett meddelande när någon lämnar en kommentar.

5. AttendanceBot – Räkna och analysera arbetstimmar
Om du inte redan har ett närvarohanteringssystem på ditt företag kan vi tipsa om AttendenceBot. Där kan du rapportera in och hålla koll på timmar, semester, ledighet, skift, sjukdagar och distansarbete. Det finns en klockfunktion som är användbar för distansarbetare som behöver räkna sina arbetstimmar, och denna data kan sedan exporteras ut till färdiga tidrapporter. Det är också möjligt att spåra tid som spenderas på specifika projekt i en visuell
instrumentpanel.

6. Workbot – Bygg skräddarsydda arbetsflöden
Workbot är ett kraftfullt produktivitetsverktyg som du kan använda för att komma åt och kontrollera dina andra affärsappar inom Microsoft Teams. Du kan chatta, anpassa arbetsflöden, hantera förfrågningar och beställningar samt få aviseringar om varje åtgärd. Appen hämtar information från över 150 affärsappar och kan använda denna för att skapa användbar statistik. Du kan be appen om en resultatrapport och den skickar då ut en sammanfattning till ditt team så att ni kan se hur ni presterar.