Appar i Slack som gör arbetsdagen lite roligare

Vi vet att du tar jobbet på största allvar, men lite kul på jobbet står väl aldrig i vägen? Om du i dagsläget använder Slack, finns det otroligt många appar som kan göra arbetet lite roligare och mer socialt för dig och dina kollegor.

Giphy

Förutsatt att dina kollegor delar samma snabba humor som dig, pröva appen Giphy! Ditt team kan lägga till GIFs från världens största bibliotek på webben. Det är superenkelt, och ger lite extra oumph i dina dagliga konversationer.

Använd integrationen genom att lägga till /giphy slash kommando för ditt team. Till exempel genom att skriva ”/giphy laugh”, kommer det visa en GIF av någon som skrattar i din kanal.

Polly

Polly är lite mer avancerat, och fokuserar på att förbättra kommunikation och sammanhållning nu när många arbetar hemifrån. Utöver bra funktioner som att skapa polls eller organisera möten inkluderar det även sociala spel som hjälpa erat teams sammanhållning.

Du kan även;

  • Skapa omröstningar
  • Skapa utvärderingar och analyser av engagemang
  • Skapa standups för snabba och enkla check-in med teamet
  • Automatisera onboarding med nya medarbetare
  • Spela sociala spel

Donut

Jag tror vi alla kan hålla med om att sammanhållning är viktigare än någonsin. När man arbetar hemifrån, kan det känns mycket mer långrandigt när man inte tar sitt dagliga morgonkaffe eller lunch med kollegorna. Donut är appen som hjälper er hålla ihop med era närmsta kollegor, men även kollegor du kanske inte pratar med på daglig basis.

Appar som denna hjälper till att skapa sammanhållning mellan medarbetare på distans genom att hålla kaffemöten, luncher, och introduktioner. Det finns även aktiviteter för teambuilding som kaffelotterier och lunchroulette. Utöver detta finns det även mentorprogram och introduktioner för nyanställda.

BirthdayBot

Det finns inget mer pinsamt än när man häftigt kritiserar en kollega och det visar sig vara deras födelsedag. Men oroa dig inte, svaret finns hos BirthdayBot. Appen hjälper dig hålla koll på allas födelsedagar och skickar notifikationer när det är dags att säga grattis.

Du kan även;

  • Hålla koll på företagets årsdag
  • Skicka presenter eller presentkort
  • Skapa önskelistor så du vet säkert att du får dina nya hörlurar
  • Skapa påminnelser

 Spoiler

När Game of Thrones fortfarande var hetaste serien, fanns det inget mer frustrerande än när alla var på olika säsonger. Hit och dit råkade kollegor försäga sig om vad som skulle hända, och plötsligt var din fredagskväll förstörd. Appen Spoiler hjälper dig att undvika att förstöra fredagsmyset. Du kan lägg upp ett meddelande med spoiler-varning så kollegor kan välja själva om de vill veta vad som händer i nästa avsnitt.

Dog facts

De flesta av mina kollegor vet vid det här laget att jag är en hundmänniska. Och om du inte redan visste, har du hört om min hund Iba? Hur som helst blev jag sjävklart glad när jag såg att det finns en app som heter Dogfacts. Lägg till applikationen till ditt teams Slack och använd tillgängliga slash-kommandon för att hämta rolig fakta om hundar. För alla kattälskare finns det även en motsvarighet som heter CatFact.

Använd dessa typer av appar sparsamt dock, alla är kanske inte lika intresserade av att läsa om hundar när de diskuterar viktiga ämnen.

Count it

Alla som jobbar framför datorn vet att hur viktigt det är att röra på benen då och då. Appen CountItBot kan läggas till i Slack för att skapa en bra hälsokultur på jobbet. Skapa hälsoprogram och roliga utmaningar med dina kollegor. Du kan även sätta upp personliga mål, gruppmål, belöna de som kämpar på, och heja på dina kollegor.

Wikipedia

Visste du att du kan söka och lägga till resultat från Wikipedia direkt i Slack? Välj mellan miljoner artiklar eller vad som hände idag, och dela det med ditt team. Värt att nämna är dock att du inte ska förlita dig till 100% på fakta från Wiki. Min historielärare brukade säga att om vi citerar wiki i våra uppsatser skulle han förvandla oss till salt.

JukeBot

Om ni brukar lyssna på Spotify på kontoret, kan du lägga till JukeBot för att göra om din Spotify till en gemensam jukebox. Det låter dig hantera spellistor direkt från Slack genom att använda en rad slash-kommandon. Förhoppningsvis har du och dina kollegor samma musiksmak, annars kanske du råkar irritera några kollegor när du spelar ”Never Gonna Give You Up” av Rick Astley för femte gången.

Vill du läsa mer?

Vi har även skrivit om hur ditt supportteam kan använda Slack och vilka appar som passar. Läs inlägget genom att klicka på knappen nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Låt oss kontakta dig

Våra kompetenta säljare hör gärna av sig till dig och hjälper till med just dina utmaningar eller ring till 08-120 100 00 för att prata med en rådgivare direkt.