https://www.dstny.se/app/uploads/charis-gegelman-1128429-unsplash_webb-e1588601645484.jpg

April april – 5 aprilskämt du kan göra på dina kollegors telefoner

Då var det dags igen, 1 april. Ett säkert vårtecken men även en dag då man ska passa sig lite extra så man inte faller offer för ett aprilskämt. Känner du dig lite okynnig och vill göra ett aprilskämt på någon av dina kollegor? Vi har listat 5 stycken upptåg som du kan göra på dina kollegors telefoner.

1 Ändra i autocorrects ordlista

I iPhone kan du ändra autocorrect-inställningarna och kortkommandon. Här kan du alltså skapa egna autocorrect-ord och fraser som telefonen kommer känna igen och ändra automatiskt. Exempelvis kan du ändra ordet ”möte” till ”toaletten”. Så om din kollega försöker skriva att de är på möte blir det istället att han eller hon är på toaletten.

2 Lura kollegan att du spräckt skärmen

Låna din kollegas telefon, ladda ner en bild på en spräckt skärm, lägg den som bild över hela skärmen, lämna tillbaka telefonen och berätta att du tappade telefonen. Se kollegans panik växa innan han eller hon förstår att det bara var en bild.

3 Ställ in nya ringsignaler

En annan sak du kan göra med dina kollegors telefoner på första april är att ställa in nya ringsignaler. Den kanske mest självklara är att välja pinsamma ljud eller sånger som låter när kollegans telefon ringer. Ett annat alternativ är att få med exempelvis kollegans fru/man/sambo på skämtet. Be dem spela in en fras som kollegan kommer känna igen och ställ in den på din egen telefon. Se sedan din kollega konfunderas medan de gång på gång tror att någon de känner är i rummet.

4 Byt språkinställningarna på telefonen

Detta är ett oskyldigt aprilskämt som kräver tillgång till din kollegas telefon. Gå in på Inställningar på Android eller iPhone och ändra språkinställningarna till något spännande och exotiskt språk. Luta dig tillbaka och njut medan din kollega försöker utläsa mobil-notifikationer på mandarin eller ryska. Både iPhone och Android har över 30 språkval, så det är bara att välja och vraka.

5 Ladda ner ett nytt skrivbord

Du kan, på både Iphone och Android, ladda ner ett skrivbord från en tredjepartsleverantör för saker som SMS och andra uppgifter. Denna teknologin kan bana vägen för ett bra och oskyldigt första-april-skämt. Exempelvis så kan du ladda ner Gifmoji som är ett skrivbord uppbyggt av animerade GIFar. Ett annat förslag är att ladda ner Drizzy-tangentbordet till din kollegas mobil. Denna iPhone-app har texter från Drake som passar varje situation. Du kan använda texterna i meddelanden lika enkelt som att använda en emoji. Appen använder texter från alla Drakes låtar, vilket skapar lite löjliga SMS med texter som “Let’s toast to the fact that I’ve moved out my mama’s basement” från låten ”Say Something.”

Detta var några förslag på snälla aprilskämt du kan göra idag. Och glöm inte, se upp, så att inte du faller offer för ett aprilskämt.