https://www.dstny.se/app/uploads/patrik-sorqvist-left-johan-wendelstamright.jpg

Destiny förvärvar Meridix och tar en ledande position inom kommunikationsanalyser

Den europeiska molnkommunikations- och UCaaS-leverantören Destiny förvärvar Meridix och tar en ledande position inom kommunikationsanalyser

Förvärvet är en viktig del i Destinys strategi att tillhandahålla molnkommunikationslösningar till små och medelstora företag i Europa, för att tillföra mer affärsvärde och innovation till sina tjänsteleverantörskunder och för att intressera nya tjänsteleverantörer.

Bryssel, 11 januari 2022 – Destiny, den europeiska leverantören av säkra moln- och affärskommunikationslösningar för små och medelstora företag, tillkännager förvärvet av det ledande svenska analys- och rapporteringsföretaget Meridix. Meridix-plattformen samlar in data från flera kommunikationslösningar och presenterar dem i ett intuitivt och enhetligt användargränssnitt, på ett sätt som skapar affärsinsikter och värde. Många av de mest kända kommunikationssystemen på marknaden stöds av plattformen och den används och är anförtrodd av tjänsteleverantörer över hela världen. Destiny har redan varit partner till Meridix i mer än 10 år och båda företagen har ett stort antal gemensamma tjänsteleverantörskunder i och utanför Europa.

”Vi letar alltid efter duktiga företag som passar in i vår strategi och företagskultur och som vi samtidigt kan hjälpa till att växa snabbare. Detta förvärv är ett nästa steg i att arbeta ännu närmare med Meridix och att föra innovation snabbare till tjänsteleverantörer och de företag som förlitar sig på vår molnkommunikationsteknologi”, säger Daan De Wever, VD för Destiny Group. ”Meridix-plattformen föddes i molnet, den ger våra tjänsteleverantörskunder kraftfulla databaserade affärsinsikter för olika kommunikationslösningar och den är intuitiv att arbeta med. Det passar därför perfekt inom Destiny Groups affärsambitioner och stärker vår position som en innovativ, användarvänlig och marknadsledande UCaaS-leverantör för små och medelstora företag och tjänsteleverantörer i Europa.”

Destiny Meridix

Meridix kommer att bli en del av Destiny for Service Provider-organisationen. Teamet och ledningen kommer att vara helt integrerade inom Destiny Group. Att gå med i Destiny Group kommer att förbättra affärsmöjligheter och framtidssäkra företaget för både tjänsteleverantörskunder, partners och anställda.

 

”Vi är stolta och glada över att samarbeta med den ledande UCaaS-leverantören i Europa som en inbyggd del av Destinys produktkatalog framöver”, tillägger Johan Wendelstam, VD för Meridix. ”Vi kommer att ha en mycket bättre position att fortsätta stödja och växa tillsammans med våra partners och kunder, samtidigt som vi ökar tekniska investeringar och innovationstakten.” Destiny och Meridix kommer att anpassa sina planer så att Meridixs tjänsteleverantörskunder och partners även kommer att ha bättre presterande produkter. Support för tredjepartslösningar som Microsoft Teams, Cloud PBX-lösningar och Contact Center-moduler förblir i fokus och är i linje med Destinys strategi att ”play well with others”. ”Våra kunder kommer att hanteras av Meridix-teamet som tidigare, och som en del av Destiny Group kommer vi att fortsätta att vara en pålitlig och uppskattad partner för tjänsteleverantörer av alla storlekar inom och utanför Europa.”

Det återstår fortfarande mycket arbete, särskilt inom UCaaS-branschen, när det kommer till företag som använder sin tillgängliga data för att få bättre affärsinsikter. ”Inom Destiny Group är det vårt uppdrag att göra saker enklare, få dem att gå snabbare och att ta bort gränser för våra tjänsteleverantörer och slutkunder. Vårt nästa steg med Meridix är att använda maskininlärning och AI för att börja bryta ner data och tillhandahålla användbar information för företag och slutanvändare”, avslutar Patrik Sorqvist, COO för Destiny Group.

 

—————

För mer information
Veerle Wijsgeer – PR Destiny

E-post: veerle.wijsgeer@destiny.be

Tel: +32495580797

 

Om Destiny

Destiny, ursprungligen belgisk, är en europeisk ledare och innovatör inom säker molnkommunikation baserat på dess kraftfulla och säkra mobile-first-produkter och UCaaS. Destiny ger +2 miljoner företagsanvändare möjlighet att kommunicera, samarbeta och ge utmärkt kundservice. Företaget gör det möjligt för tjänsteleverantörer, kanalpartners och slutkunder samt tredjepartstjänster att frodas i deras moln-ekosystem. Destiny, med huvudkontor i Bryssel, har mer än 700 anställda i 7 europeiska länder och en årlig omsättning på nära 200 miljoner euro, 2021.

Läs mer på: www.destiny.be

 

Om Meridix

Meridix Systems erbjuder plattformar som samlar in data från de flesta av de välkända kommunikationslösningarna på marknaden idag och presenterar all denna data i tydliga rapporter. Meridix plattform gör det möjligt för leverantörer av kommunikationstjänster att erbjuda kunderna insikter om deras interna och externa kommunikation.

Läs mer på: www.meridix.se