https://www.dstny.se/app/uploads/facepeeters_tdf_22-_f2_300861.jpg

Dstny samarbetar med Lotto Soudal redan under Tour de France

Det snabbväxande techföretaget Dstny kommer att synas på Lotto Soudals team kit redan under Tour de France, men även under resten av säsongen. För att ge en mjuklandning nästa säsong, när Dstny blir medtitelsponsor, har teamet och Dstny kommit överens om att redan nu börja arbeta tillsammans. Lagets namn kommer att förbli Lotto Soudal fram till slutet av säsongen.

I februari i år tillkännagav National Lottery – den livslånga sponsorn och ägaren av laget – och Dstny sitt partnerskap. Från 2023 kommer laget att heta Lotto Dstny. Dstny är ett belgiskt baserat företag som specialiserat sig på affärskommunikationslösningar baserade på molnteknik.

Daan De Wever, VD för Dstny:
”Vi har redan i februari förklarat varför vi vill engagera oss i cykling i allmänhet och det här laget i synnerhet. Vi delar ett fokus på att utveckla unga talanger, vi delar racingens mod och offensiva stil och vi delar vår belgiska bas och vårt arv, men samtidigt ambitionen att sätta märke på internationell nivå. Vi känner redan en genuin känslomässig koppling till detta team, men vi investerar också för att skapa varumärkesmedvetenhet i resten av Europa och världen. Som ni alla vet finns det inget större evenemang inom cykling än Tour de France. Så att sätta våra namn på tröjorna och hjälmarna just nu är också logiskt ur en strategisk synvinkel.”

Och det finns mer, fortsätter Daan De Wever: ”Vi är inte företaget som bara investerar och väntar på vad som händer. Vi vill engagera oss och lära av detta team, och samtidigt dela med oss ​​av vår kunskap och erfarenhet. Hur kan vi tillsammans med Rikslotteriet hjälpa laget att ta nästa steg? Som ett uppskalningsföretag har vi erfarenhet av att ständigt sätta nya mål och ambitioner för att fortsätta att förbättras. I det perspektivet är det också vettigt att starta detta nya partnerskap i denna ‘light’-version. Vi vill dyka rätt in och skapa en inverkan på det här projektet.”

Den unika grön-blå färgen på Dstny och dess logotyp kommer från och med nu att finnas på både Vermarc-kit och Ekoï-hjälmar i laget. ”Vi är glada över att ha Dstny ombord redan”, säger Jannie Haek, vd för National Lottery. ”På detta sätt kan vi börja arbeta intensivt tillsammans redan för att se till att vi är fullt förberedda för nästa säsong. Vi har våra 37 års erfarenhet som livslång partner och ägare av teamet och vi är mycket intresserade av att se vad Dstny kommer att tillföra teamet. Vi startar redan under Tour de France, som är oerhört viktig för oss och där vi förväntar oss att laget ska få bra resultat. Det första och mest synliga tillägget som Dstny redan ger, är att våra fans kommer att kunna upptäcka våra ryttare i pelotonen mycket lättare. Och det är mycket mer som kommer.”

 

Om UCI WorldTour-laget
Lotto-cykellagen är ett känt namn i cykelvärlden. Sedan 1985 har Rikslotteriet kopplat namnet på sitt starka varumärke Lotto, tillsammans med flera andra partners, till det professionella cykellaget. Efter alla dessa år är 2022-laget fortfarande känt för sin offensiva anda, tillgänglighet och investeringar i unga belgiska cykeltalanger.

Teamet visar sig varje år på global nivå och vann de största loppen som Tour of Flanders, Paris-Roubaix och många etapper i Tour de France.

Om Dstny
Dstny är ett snabbt växande teknikföretag som har sitt ursprung i Belgien och har blivit en europeisk leverantör av moderna affärskommunikationslösningar baserade på molnteknik, vilket gör det möjligt för anställda och kunder i små och stora företag att kommunicera med varandra på ett enkelt och okomplicerat sätt via alla möjliga kommunikationskanaler (röst, video, chatt och andra).

Du hittar det ursprungliga pressmeddelandet här