Grönt hemmakontor – Arbeta miljövänligt hemifrån

På grund av pandemin arbetar fler hemifrån än någonsin. Och när det visat sig framgångsrikt, ser vi att det kan bli en permanent lösning för vissa företag. Det betyder att det är dags att verkligen göra sig hemmastadd på ditt hemmakontor på lång sikt.

Med vissa traditionella kontor som möjligen blir det förflutna, kommer också en del av dess miljöavtryck att fasas ut. Men istället för att helt försvinna, kommer det att följa med oss till hemmakontoren. Ett kontor där enskilda anställda hålls ansvariga istället för arbetsgivare som vanligtvis tillhandahåller nödvändig energi, luftkonditionering, enheter och kapacitet.

Före pandemin genomförde flera företag gröna kontorsinitiativ. Det är också något vi kan förvänta oss återspeglas på hemmakontor inom en snar framtid. Med det sagt är det dags att börja fundera på hur du kan göra ditt hemmakontor grönt. Det finns faktiskt många saker du kan göra, och vi kommer att prata om några steg du kan ta för att göra ditt hemmakontor grönt i det här inlägget.

Grönt hemmakontor med Dstny

Ljus

Som ett första steg, tänk på din kontorsbelysning. Välj ett utrymme med maximalt naturligt ljus eller den grönaste formen av lampor. Kanske kan du ordna om rummen eller välj ett rum med de ljusaste väggarna som reflekterar ljuset bättre. Om byte av rum inte är det mest praktiska alternativet kan du tända ditt kontor med miljövänliga LED-lampor. De är lite dyrare, men på lång sikt håller de längre och kommer i slutändan att visa sin nytta i din elräkning.

El

Det finns utan tvekan massor av saker på ditt hemmakontor som kräver el. Från din dator till lampor och kanske en skrivare. Desto fler enheter, desto mer energi förbrukar du. Vad du kan göra är dock att se till att du aktiverar energibesparingsfunktioner på alla enheter som har dem och stänger av dem när du inte använder dem. Skippa också onödiga enheter som din sådär nödvändiga minikyl.

Skrivare

När det gäller skrivare, är det helt enkelt bara inte ett miljövänligt alternativ. Men när du arbetar hemifrån kanske du märker att du inte ens behöver en skrivare som du skulle på kontoret eftersom allt hanteras online. Men om du verkligen inte kan skippa din skrivare, investerar i en laser jet eftersom de är perfekta för höga utskriftsbehov och eftersom de skriver ut snabbare resulterar det i mindre energi och minskat avfall. Glöm inte heller att återvinna dina begagnade bläckpatroner och köp renoverade bläckpatroner. Dessa är i princip återvunna patroner som fylls på och säljs igen till billigare priser.

Avfall

Om du är en före detta post-it entusiast som jag är det dags att gå till nya alternativ. Det är lätt att glömma bort allt avfall som faktiskt ackumuleras i din papperskorg som post-its, kaffekoppar och pappershanddukar. Och när du är hemma är det lätt att falla i samma vanor. Men eftersom det här är ditt nya kontor är det dags att vara uppmärksam på avfall och eliminera så mycket som möjligt. Använd till exempel en mikrofiberduk istället för papper om du spiller kaffe, eller sätt upp en whiteboard för att skippa post-its. Några andra saker att tänka på är att göra ditt eget kaffe och hitta din favoritkopp för att undvika engångsartiklar och förbereda dina snacks innan så att du kan hoppa över alla plastpåsarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Låt oss kontakta dig

Våra kompetenta säljare hör gärna av sig till dig och hjälper till med just dina utmaningar eller ring till 08-120 100 00 för att prata med en rådgivare direkt.