Halloween special: Vad du än gör – ring inte detta telefonnummer!

Nu när Halloween och Allhelgonadagen stundas florerar det mängder av skrämmande historier kopplade till våra telefoner på internet. Vilket kanske inte är så konstigt – våra telefoner är en så pass stor del av vår vardag och att något läskigt ska hända runt dem är näst intill oundvikligt.

Så inför årets skrämmande festligheter satte jag mig och sökte runt efter något som jag kunde dela med mig av här på bloggen. Ganska direkt hittade jag guld. Det finns nämligen otaliga berättelser om telefonnummer som man, av olika anledningar, inte ska ringa.

Och jag varnade dig redan i rubriken – ring inte detta nummer.

Boothworld Industries tel: (630) 297-7536

Det var nästan oundvikligt att inte hitta detta nummer. Det finns otaliga inlägg och videos på folk som försöker ringa dit.

Ringer du numret ovan ska du enligt legenden komma till ett företag som kallar sig Boothworld Industries. Och vad sysslar de med kanske du undrar då? Det hela är ytterst vagt men de utger sig för att jobba med ombyggnationer. Vad de faktiskt bygger om är väldigt oklart.

I äldre versioner av legenden har de som ringt in fått prata med en kvinna vid namn Samantha. Samantha frågar alltid efter ett namn. I ett inlägg från forumet Reddit kan man läsa följande återgivning av samtalet från en av deras användare:

”Välkommen till Boothworld Industries. Jag heter Samantha och jag är din operatör idag. Namn?”

Jag visste inte vad jag skulle säga så jag sa mitt namn till operatören.

”Sir, vi vet vem du är. Jag är din operatör. Vänligen ge mig ett namn för att få tillgång. ”

”Jag förstår inte,” sa jag.

”Det kan vara vem som helst. Vi behöver bara ett namn. ”

”Okej,” sa jag och hittade på ett namn. ”Harold Withers.”

”Sir, som din operatör, måste jag påpeka att fiktiva namn eller namnen på personer som du inte känner, inte kan användas.”

”Används för vad?” frågade jag. Hur visste hon att jag hittade på det namnet? Hela saken tycktes att det var något slags skämt, men knappt någon kände till mitt nya telefonnummer.

”Ombyggnad.” 

”Ombyggnad? Är det rörmokaren?” frågade jag.

”Välkommen till Boothworld Industries. Jag heter Samantha och jag är din operatör idag. Namn?”

Jag tog det som ja och gav dem namnet på en gammal ex-flickvän. ”Jessica Goodwin.”

Jag kunde höra på ett tangentbord i den andra änden av telefonen. Det lät som om kvinnan hamrade på tangentbordet med hennes nävar. Efter några ögonblick av detta återvände hon.

”Jessica Goodwin,” sa hon. ”ombyggnad är planerad till 21 augusti 2015.”

halloween

I historien kan vi sedan läsa att Reddit-användaren ber om att ombyggnationen istället ska ske samma dag då han fortfarande väntar på att rörmokaren som han tror han har bokat tid med. Samantha säger att det går att lösa och frågar om han vill få ett telefonmeddelande när ombyggnationen börjar och Reddit-användaren svarar ”ja”. Kl 15:00 samma dag får Reddit-användaren ännu ett telefonsamtal där han hör Jessicas röst gråtande i bakgrunden och Samantha som berättar att ombyggnationen är klar.

I nyare klipp på YouTube kan man istället höra en förinspelad röst där en kvinna berättar att ditt nummer har blivit sparat och spårat och att en representant snart kommer att kontakta dig för att boka en ombyggnation. Personer vittnar om att de har blivit uppringda utan att våga svara och sedan fått ett röstmeddelande från företaget om att de borde kontakta Boothworld Industries så snart som möjligt.

Oavsett vilka versioner du läser är en återkommande sak att du måste vara medlem. Reddit-användaren som berättade om samtalet ovan skrev att hans samtal avslutades såhär:

”Boothworld Industries vill alltid ansluta nya medlemmar,” förklarade operatören. ”Vi är förstås en klubb man enbart kan gå med i ifall man får en inbjudan. Tyvärr har våra medlemsantal minskat de senaste åren. Vad vi vill att du ska göra, för att undvika ditt eget ombyggnadsbesök, är att hjälpa oss att skaffa flera nya medlemmar. ”

Nyfiken som man är testade jag själv att ringa numret men var för feg för att våga lämna ett meddelande. Nu hoppar jag till varje gång det ringer i min telefon. De har fortfarande inte ringt tillbaka men å andra sidan har det bara gått en dag sedan jag ringde.

Oavsett om de ringer tillbaka eller ej vill jag ännu en gång varna er – ring inte detta nummer.

Är du intresserad av att läsa mer om skrämmande historier så kan du även läsa vår Halloween-special från 2019 och Halloween-special 2020?

 

Senast uppdaterad november 2020

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Låt oss kontakta dig

Våra kompetenta säljare hör gärna av sig till dig och hjälper till med just dina utmaningar eller ring till 08-120 100 00 för att prata med en rådgivare direkt.