https://www.dstny.se/app/uploads/wintajessica.jpg

Lär känna en del av Dstnys HR Team och Office Management: Jessica Blom & Winta Teklay

Jonas Klang, People Experience:
”Vi har många härliga, kompetenta och uppskattade kollegor på Dstny och kommer löpande göra små minireportage om hur just deras vardag kan se ut hos. Alltid kul att läsa om vilka olika roller och arbetsuppgifter vi har. Särskilt som vi ju är utspridda på två kontor samt fortfarande jobbar en hel del hemifrån. I detta inlägg möter vi två rätt nya medarbetare som började i Stockholm under våren – låt oss presentera Jessica Blom och Winta Teklay.”

Jessica Blom

Namn: Jessica Blom
Ålder:  51
Från: Västerås
Avdelning: HR
Roll: HR Admin

Fyra snabba frågor
Android eller iPhone? Båda
Solsemester eller city weekend? Båda
Linked-In eller Facebook? Facebook
Ha mycket surf eller många gratis SMS/samtal? Surf

Berätta lite om dig själv!
Bor i ett litet hus i Tallkrogen i Stockholm med Magnus, Gustav och vår hund Bob. Har även en dotter Fanny, som bor i Spanien. Vi har en stuga i Tallhed utanför Orsa, finns där på Instagram som @torptallhed. Det finns mycket att göra runt Orsa, där åker vi bl.a. skidor i Grönklitt.

Vad fick dig att byta från ekonomi till HR?
Jag började på ekonomi på min förra arbetsplats, men när lönetanten gick i pension blev jag tillfrågad om att göra lönerna och jag nappade då jag tycker det är kul att lära mig nya saker. HR-frågorna kom automatiskt till efter jag flyttade till lön.

Varför valde du Dstny?
Intressant roll och sen kände jag D4SP innan. Jag är tyvärr inte ett dugg intresserad av telefoni. Måste lära mig mer så intresset blir större ????

Hur trivs du såhär långt?
Bra!

Hur ser en normal arbetsdag ut för dig?
Än så länge släcker jag mest bränder så de säger bara swish. Försöker göra vecko-/månadsplaneringar för att slippa för mycket stress.

Vad tror du kommer vara din största utmaning?
Få rutiner och processer på plats, så jag slipper släcka bränder ????

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?
Mycket varierande arbetsuppgifter.


Winta Teklay

Namn: Winta Teklay
Ålder: 25
Från: Född i Khartum, men är ursprungligen från Eritrea
Avdelning: Office Management
Roll: Office Coordinator/Financial Assistant

Fyra snabba frågor
PC eller Mac? Definitivt Mac
Filmkväll eller utekväll? Filmkväll är det mysigaste!
Instagram eller Facebook? Instagram
Ringa eller mejla? Mejla

Berätta lite om dig själv!
Jag är en lugn, positiv och driven person. Jag bor i Sickla och studerar ekonomi och hållbarhet vid Skövde universitet. Mina intressen är mode, inredning och jag älskar att gå på restauranger som serverar traditionell mat. Jag älskar kultur, och vilket bättre sätt att lära känna en kultur på än att testa deras mat?

Varför valde du Dstny?
Jag letade efter en ny utmaning! Jag ville bli en del av ett företag med hög innovationstakt och en plats där jag kunde bryta mig ur min komfortzon för att lära mig nya saker. Dessutom vill jag arbeta med något som jag studerar om. Även om jag inte är klar med min utbildning vill jag omsätta det jag lärt mig i praktiken, vilket jag gör på ekonomiavdelningen. Så kul!!!

Du som pluggar hållbarhet, vad skulle du säga att Dstny kan göra för att bli mer hållbara?
Jag tror att Dstny redan är engagerade i hållbarhet, och när vi köper in saker till kontoret och köket tänker vi ständigt på miljön och återvinning.

Hur trivs du såhär långt?
Trivs jättebra, himla trevliga och hjälpsamma kollegor. Jag lär mig mycket och blir bättre på det jag gör. Dstny är ett företag där det finns massor av möjligheter att avancera och bredda sin kompetens.

Hur ser en normal arbetsdag ut för dig?
Mina arbetsdagar är alltid varierande. Jag börjar alltid med att se vad som saknas på kontoret. Jag gör inköp till köket och kontoret. Därefter sätter jag mig ner med mina ekonomiska uppgifter. Lite olika delar av ekonomi och administration helt enkelt.

Vad tror du kommer vara din största utmaning?
Hmm, min största utmaning är nog att det kommer situationer där jag behöver använda mina problemlösarförmågor. På jobbet kan det förekomma nya lösningar och det kan kräva att man behöver tänka och analysera data på ett nytt sätt och utmana sig själv.

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?
Det roligaste med mitt jobb är att få jobba med människor jag inspireras av och lär mig mycket av. Jag tycker även att det är kul att jag får flexibiliteten som jag behöver, så att jag kan lägga upp mitt schema på ett sådant sätt som tillåter att jag håller på med andra saker, som till exempel plugget.