De mest vanliga anledningarna till dålig mobilsignal

Om du någonsin suttit i ett viktigt telefonmöte i din lägenhet kanske du även upplevt att samtalet hackar eller i värsta fall avbryts. Plötsligt märker du också att du har bara en plupp kvar. Du är inte ensam. Faktum är dålig mobilsignal är väldigt vanligt och i detta inlägg tar vi upp några anledningar varför detta händer.

1. Mobiltäckning och mycket trafik

Om dina grannar vid samma tidpunkt råkar prata med sina nära och kära på telefon som ditt viktiga möte, kan detta resultera i att alla signaler slåss om utrymme  i närmaste mobilmast. När din telefon ansluter till en mast, är chansen liten att du avbryts mitt i ett samtal, men ju mer trafik som slåss om en plats, desto sämre blir din signal. Om ditt samtal sedan skickas till en mast som redan är full, kan ditt samtal faktiskt droppas.

Mobilsignal och trafik

2. Byggmaterial

Denna tog mig en stund att klura ut men det byggmaterial som finns i din bostad kan vara orsaken till din dåliga mobilsignal. Metall och olika typer av glas kan vara material som orsakar detta. Pröva att gå runt i ditt hem och se vart signalen blir sämre. Är det bredvid ett fönster eller dörr? Då är det högst troligt på grund av metall som blockar signalen.

3. Väder och natur

Mobiltelefoner skickar och tar emot elekotromagnetiska vågor som direkt kan bli påverkade av väderfenomen som luftfuktighet, moln, åska, blixt, vind, snö och regn. Utöver detta kan även naturen du är bosatt nära påverka signalen. Om ditt hus är omgett av stora träd, kan detta orsaka en försämrad signal. Ett ytterligare exempel är om du bor vid ett berg. Om du bor på ena sidan och masten är på andra kan du förvänta dig sämre uppkoppling.

Dålig mobilsignal i naturen

4. Batteri

Kanske är du som jag och inte alltid laddar telefonen tillräckligt. Då kan du förvänta dig att du kanske har en sämre signal eftersom din telefon behöver energi för att behålla en bra uppkoppling mot en mobilmast. I samband med detta kan även ditt batteri förbrukas om du har dålig uppkoppling eftersom din telefon använder energi för att kommunicera med en mast.

Mobil inomhustäckning för företag med Dstny

Eftersom allt fler företag arbetar med mobila lösningar är det otroligt viktigt med bra täckning. Det är inte alltid mobiltäckningen räcker till och det kan dessvärre leda till förlorade affärer. Vi erbjuder därför tjänsten Mobil Inomhustäckning som innebär att vi installerar en repeaterutrustning som dirigerar om och fördelar radiosignalerna på kontor.

Vi identifierar vi var i fastigheten som kräver bättre täckning och vilken operatör som ska användas. Därefter mäter vi både inomhus och utomhus för att kunna ta fram ett förslag och offert. När beställningen är gjord kommer vi överens om när installationen ska genomföras. Självklart ger vi löpande support och service under processens gång.

Vi erbjuder mobil inomhustäcking i två paketeringar; Standard och Plus. Standard innefattar en 3G-repeater för mindre lokalar som går att anpassa till alla operatörer. Det går även att konfigurerar om vi skulle byta operatör. Denna repeater går att utöka med fler interna antenner och passar därmed perfekt för lokaler med öppna ytår om circa 500 kvm och 12 användare. Pluspaketet är en helautomatisk och bandselektiv 3G-repeater för 2100 MHz-bandet. Denna täcker till skillnad från Standard upp till 3000 kvm och rymmer 50 användare samtidigt. Detta passar perfekt för ett kontor, hus eller industribyggnad. Det går även att anpassa till flera operatörer samtidigt.

Läs mer om Mobil inomhustäckning med Dstny

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Låt oss kontakta dig

Våra kompetenta säljare hör gärna av sig till dig och hjälper till med just dina utmaningar eller ring till 08-120 100 00 för att prata med en rådgivare direkt.