https://www.dstny.se/app/uploads/system-Dstny-e1588591662107.jpg

Några enkla saker som kan förbättra just din arbetshöst

Nu är vi inne i september månad och det innebär i sin tur att många kommit tillbaka till jobbet och börjar komma in i sina arbetsrutiner igen. Innan sommaren gav vi några ”inför-semestern-tips” så vad vore mer passande än några snabba tips för en effektiv och stresslös arbetshöst?

Rätt sätt att starta arbetsdagen
Ett tips är hålla den sociala nivån uppe mellan kollegor och medarbetare genom att visa ett intresse för dem. Det krävs faktiskt inte mycket mer än en glad hälsning till kollegorna/medarbetarna på morgonen för att bidra till en trivsam arbetsmiljö.

Undvik tidsboven
En av de absolut vanligaste tidstjuvarna är, som många redan vet, mailinkorgen. Försök att hitta en struktur där du läser av din mailinkorg en gång varje timme eller en viss stund om dagen. Blir du lätt distraherad så kan det rekommenderas att du stänger av den automatiska mailuppdateringen helt. Är det så att någon vill få tag i dig gällande något brådskande så är det väldigt troligt att de väljer att ringa och inte maila.

Struktur med Att-göra-listan
Att-göra-listan är som, tidigare nämnt, ett otroligt effektivt och smart sätt att strukturera sitt arbete på. Har du inte redan en Att-göra-lista kan vi starkt rekommendera dig att skapa en nu för att få en tydlig överblick på kommande arbeten, projekt mm. När du har en tydlig överblick över vad som behövs göras under dagen/veckan så är det betydligt lättare att prioritera arbetet. Välj vad som är mest kritiskt att få avklarat och lägg resten åt sidan så länge.

Var realistisk
Sätt inte för stor press på dig själv, det mår ingen bra av. Var realistisk med vad du kan tänkas hinna med och känn att det är okej om vissa saker tar längre tid än planerat. Problem eller frågor som du kan behöva ta tag i omgående eller att något så simpelt som att ett möte drar ut på tiden – sådana saker kan lätt bryta din tidsplan och det är sådant vi inte alltid kan styra över.