https://www.dstny.se/app/uploads/öppna-kontorslandskap-e1588934013775.jpg

Tips till dig som arbetar i ett öppet kontorslandskap

Öppna kontorslandskap bidrar till ökad gemenskap och smidigare samarbeten internt. Men ibland kan det öppna landskapets alla ljud få koncentrationen att brista och vad gör man då?

Faktum är att man blir störd av olika faktorer i det öppna kontorslandskapet i genomsnitt 6 gånger i timmen. 6 gånger i timmen är 48 gånger under en 8 timmars arbetsdag – inte konstigt om koncentrationen någon gång brister. Bristande koncentration bidrar i verkligt led till lägre produktivitet och ibland behöver man därför tips och trix på hur man återfår koncentrationen.

Här delar vi med oss av några:

Vad har du för to do’s på dagens agenda?
Försök skapa struktur i ditt arbete där du har en tydlig överblick på vad du har att göra varje dag. Här är appen Wunderlist som vi tidigare tipsat om ett bra hjälpmedel för att strukturera ditt arbete. De uppgifter som kräver mer fokus kanske är värda att boka ett konferensrum för?

Vill du arbeta ostört men på plats?
Hörlurar fungerar alltid. De låter dig inte bara anpassa ljudet efter din smak och sålla ut eventuellt störande ljud utan är också ett bra sätt att markera för dina kollegor att du inte vill bli störd.

Dåligt med energi?
Frisk luft gör susen. Glöm inte bort nyttan i att få sträcka på benen och andas lite frisk luft, det gör mer än vad du tror med koncentrationen. En frukt & en kopp kaffe kan också vara en extra kick när du behöver fylla på energidepån.

Svårt att komma igång och vara kreativ?
Om du har möjlighet så ta med dina arbetsverktyg, sätt dig på ett café och jobba en stund utanför kontoret. Miljöombyten har en förmåga att göra susen för att få igång idéverkstaden.