https://www.dstny.se/app/uploads/dog-laptop.jpg

Överlevnadsguide för hundägare med distansarbete

Flexibelt arbete på annan plats än kontoret blir alltmer populärt, och detta kan ibland även inkludera lite extra tid med våra kära husdjur. Inte nog med det, så blir det även mer accepterat med exempelvis hundar på kontoret. Detta eftersom att kontorsmiljöer blivit mer öppna i struktur samtidigt som forskning visar på att hundar på kontoret kan reducera stress och öka produktivitet. Men trots glädjen att ha sitt husdjur nära, så har detta som allt annat ibland motgångar. Kanske ska du hålla en videkonferens, och din hund insisterar på att gästspela. Eller så kanske din katt envisas om att ta en promenad på ditt tangentbord medans då håller en säljpresentation med en ny klient.

Så vad är lösningen? Hur hanterar man egentligen det dagliga arbetet simultant som man tar hand om sin hunds behov? Fortsätt läsa! Vi har identifierat fem sätt att hålla Fido från att krascha ditt nästa konferenssamtal.

1. Se till att de fått sin dagliga motion

Någonsin hört uttrycket; en trött hund är en glad hund? Som ägare av två kära hundar, kan jag attestera att det stämmer! Den gömda fördelen med det är att du kan öka produktivitet. Se till att planera in två 15-minuters promenader in i din kalender varje dag, och gärna innan mötet börjar. Resultaten för dig är ny energi och lite rensade tankar – och för din hund; lite förbränd energi och uttråkning. Och när du väl är tillbaka, är din hund oftast nöjd med en liten tupplur och mycket mindre benägen att störa dig i ditt nästa samtal.

2. Sätt upp ett dedikerad plats

Det mest effektiva sättet att se till att ditt nästa konferenssamtal inte får några gästspel av din hund är att sätta upp en separat arbetsplats, inte bara för dig, men även för din hund. Detta kan även hjälpa sätta gränser med att inte alltid ge uppmärksamhet när dom vill. Plus att det hjälper dig skapa en arbetsplats som gör att det inte känns som om du bor på kontoret.

Att sätta gränser för plats kanske kan kännas svårt till en början med ovvan hund, men det är viktigt att inte ge sig. Om din hundar är vana vid att få uppmärksamhet när dom än vill, kan de börja visa tecken på ångest. De kanske börjar gråta eller försöker öppna dörren, men hur svårt det än är, släpp inte in dom. Det visar bara att de bestämmer och genom att gråta, får de alltid vara nära dig.

3. Ljudisolerande teknik

Från ljudisolerande hörlurar till ljudisolerade platser, finns det ingen gräns till hur mycket du kan investera i för att slippa bli störd av skall, springandes eller daglig lek. Så se till att ha mute knappen nära till hands och investera i ett par pålitliga ljudisolerande hörlurar.

4. Godis och träning

Din hunds gladaste stund på dagen kanske är när posten kommer eller när ringklockan låter. Detta kan dock snabbt bli ett problem om du inte tränar hunden. Se till att ha lite godis nära och nästa gång när dörren ringer, ge direkt en bit godis. Repetera detta och snart kommer du märka att skällandet avtar. Och likt all typ av träning, är det viktigt att vara konsekvent.

5. Håll dom upptagna

Om hundar är uttråkade eller ångestfyllda, kan det lätt leda till destruktiva beteenden såsom att tugga sönder saker eller att markera sitt hela huset som sitt revir… För att undvika detta och speciellt ett par förstörda nya fräscha skor – se till att de har massvis med fysisk och mental stimulans när du är borta. Se till att de har en leksak och att du även planerar in bestämda lektimmar. Genom att ha specifika lektimmar kan det enkelt hjälpa dig planera ditt arbete samtidigt som du får med strukturerad vardag med din hund.

Slutsats

Även om alla dessa är bra tips för att se till att du har ett vattentätt möte, är det viktigt att komma ihåg att sikta mot framsteg och inte perfektion. Ingen av oss är perfekta hundföräldrar, så om du kommer på dig själv med att leka med hunden några minuter när du egentligen borde kollat igenom månadens budget, var inte för hård mot dig själv. Det är viktigt att vara flexibel med en redan flexibel arbetsplats och förstå det kan hjälpa båda dig och din hund i vardagen.