https://www.dstny.se/app/uploads/skype-img-e1588603461866.jpg

Slutet för Skype for business – Vad är nästa steg?

När Microsoft annonserade slutet på Skype for Business under 2021, kom det som en överraskning för många företag som förlitar sig på Skype för företagskommunikation. Detta markerar ett paradigmskifte i kommunikationssfären, där över 30 miljoner aktiva använda kommer att behöva hitta nästa alternativ. Detta markerar inte bara ett gap i röst/video marknaden, men även en era nya alternativ som kommer ta fart.

Microsoft har arbetat hårt med att komma fram till ett likvärdigt alternativ; och detta har resulterat i Microsoft Teams. MS Teams är en plattform som underlättar samarbete genom att samla alla olika kommunikationsmedel och applikationer i samma plattform. Detta gör att erat team kan kommunicera effektivt genom videomöten, chatt, telefonsamtal och online-möten.  Det möjliggör även bättre samarbete med Office 365s inbyggda applikationer såsom Excel, Word och Powerpoint. Och även om detta substitut saknar telefoni, tror Microsoft att det är det nästa bästa alternativet för företag. Teams har blivit allt mer populärt i alla typer av företag och är inkluderat i Office 365 licensen. Det lanserades först som en konkurrent till Slack, men saknade först många funktioner som gjorde sin rival avsevärt mer populärt. Men med den senaste uppdateringar, hamnade Teams i framkant med en rad nya integrationer och smarta sökfunktioner.

Teams telefoni med Dstny

Skype har laddats ned över 1 miljard gånger, vilket i sig reflekterar den inverkan det haft på kommunikation. Att implementera telefoni med Teams är en trend som växt fram under senaste tiden och agerar ett populärt alternativ till Skype idag. Det är populärt på grund av att det skapar en otroligt kraftfull plattform för både extern och intern kommunikation. Företag får tillgång till flera olika kommunikationsmetoder och funktioner såsom chatt, videokonferens och samtal – allt i samma plattform.

Företag som vill implementera en ny kommunikationslösning såväl som telefoni i deras dagliga praktik har en ljus framtid framför sig. Vår telefoni- och växellösning kan integreras med en rad användbara applikationer, system och tredjepartjänster, varav en är – Microsoft Teams. Integrera din MS Teams med vår kraftfulla molnväxel och få en kraftfull plattform med effektiv kommunikationsstruktur. Med vår integration mot Microsoft Teams, Teams Telephony, kan du både ringa ut och ta emot samtal och du kan även välja att ringa direkt från Teams-appen i din telefon eller på din dator med pålitlig och bra ljudkvalité. Och eftersom tjänsten är helt integrerad med vår växel kan du nyttja alla växelfunktioner som vanligt och använda andra avancerade funktioner så som knappvalsmenyer. Ni kan även lägga till ytterligare växeltjänster från vårt utbud såsom samtalsgrupper eller mer avancerade verktyg såsom telefonistfunktioner. Det hela skapar en komplett tjänst som är helt molnbaserad.

Vill du veta mer om våran integrerade lösning? Se videon med vår CMO Christian Hed och CEO Mattias Ohde som berättar om Teams telefoni.

Anledningar att implementera Teams Telefoni

  • Kostnadseffektivt

En av de största fördelarna med att integrera vår telefoni och växellösning är avsevärt minskade kostnader. Alla typer av företag kan ta del av fördelarna med moln-baserad telefoni och växel och spara massor på telefonräkningar. Paketen anpassas för företag, budget och behov. Och eftersom Teams är inkluderat för företag som redan har Office 365 licens, får du ett kraftfullt och kostnadseffektivt verktyg för alla kommunikationsformer.

  • Kundupplevelse

En integration med vår molnbaserade växel kan hjälpa erat företag att behålla en transparent och öppen kommunikationskanal för kunder. Det ser till att representanter alltid är tillgängliga för att hjälpa kunder med sina ärenden. En integration med Teams tillåter dig även att ta del av fördelarna med effektiviserat samarbete samtidigt som kunder får hjälp.

  • Flexibilitet

Det är tydligt att globalisering har haft en enorm inverkan på dagens företagsstruktur. Flexibelt arbete är mer accepterat än någonsin, och det gör att företag måste hitta ett effektivt kommunikationssystem som förstärker produktivitet och tillgänglighet, vart man än befinner sig. Allt du behöver är uppkoppling till internet, och dina medarbetare behöver då aldrig vara bundna till en specifik plats. Och eftersom Teams såväl som vår telefoni- och växellösning är helt moln-baserat, kan du ta med dig chatt, videokonferens och andra samarbetsverktyg, vart du än är.

  • Installation och underhåll

Även om det kanske känns bökigt att byta till ett nytt system, är det faktiskt enklare än många tror. Processen kräver ingen egen hårdvara eller underhåll på egen hand eftersom allt är moln-baserat. Det är dock värt att nämna att om du vill integrera telefoni med Teams, behöver du utöver Office 365 licens, en E5 licens eller annan plan (E1 eller E3).

  •  Samarbete

Traditionellt samarbete sker oftast i möten, telefonsamtal, e-mail med delade filer. Microsoft Teams tillsammans med telefoni tillåter användare att sömlöst pendla mellan olika kommunikationsmetoder, allt i samma plattform. Detta inkluderar videokonferens, chatt, realtidsarbete, dela dokument, och såklart – samtal och växelfunktioner.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om våra vår lösning eller om våra integrationer? Klicka på knappen ”kontakt” nedan och fyll i formuläret så kontaktar en av våra erfarna rådgivare dig!

Senast uppdaterad nov 2020

Låt oss kontakta dig

Våra kompetenta säljare hör gärna av sig till dig och hjälper till med just dina utmaningar eller ring till 08-120 100 00 för att prata med en rådgivare direkt.