Teams vs Slack – Vilket verktyg ligger steget före?

Effektiv kommunikation är essentiellt för alla företag. Det ideligen växande digitala sfären resulterar i ett flertal användbara verktyg och applikationer som kan uppfylla ditt teams krav. Slack och Teams är bland de största spelarna i internkontorens kommunikation med unik struktur som hjälper medarbetare kommunicera effektivt och snabbt i en organiserad plattform.

Teams lanserades som en konkurrent till Slack i Mars 2018 and trots att det hade samma chatt-stil, fattades många av integrationerna som tidigare gjort Slack avsevärt populärt. Men efter ett år sen lansering, har Teams snabbt blivit alltmer förekommande för företag som redan har Office 365 då Teams som standard ingår i licensen. Teams har även nyligen lanserat en uppdatering som har gett extra fart för sin popularitet; integration med en rad olika applikationer och en smart sökfunktion. Den nya uppdateringen har helt ändrat riktning i diskussion om vilken plattform som har mest värde för företag.

Microsoft Teams

Den tidigare bristen på 3e parts integrationer som visade sig vara ett hinder, har nu löst sig med ett urval av integrationer och applikationer, bland annat Trello och SurveyMonkey. Detta har gjort mjukvaran till ett alltmer intuitivt kommunikationsalternativ for alla typer av företag. Användare behöver inte längre ta skärmdumpar och ladda upp dom till Teams för att dela med kollegor. Nu finns istället möjlighet att snabbt bifoga innehåll likt hur man lägger in en emoji. Teams inkluderar nu även en förbättrad sökfunktion som tillåter dig att bädda in resultat direkt i chatten och använda kortkommandon.

En annan ny funktion är möjligheten att skapa konversationstrådar för att slippa tappa bort sig i virvelvinden av massa olika ämnen. Istället kan du enkelt komma ikapp med att bara svara på ett meddelande eller ämne i en tråd under den ursprungliga tanken. Dessutom är Skype inbyggt i plattformen, med möjlighet att spela in, transkribera och spara Skype möten i molnet. Teams är även integrerat med företagets röstassistent Cortana.

Slack

Med lansering i 2009 tog Slack över marknaden om företagskommunikation som tidigare varit dominerats av Skype. Sedan dess har det varit det mest populära samarbetsverktyget på marknaden där många digitala byråer, startups och andra företag använder plattformen. Slacks tidigare fördel gentemot teams låg främst i enkla 3e parts integrationer och dess användarvänliga design. Det var även den första av sin sort att sätta en standard för plattformar till företagskommunikation. Den långa listan av applikationer som du kan integrera gör fortfarande Slack till en stark spelare, som inkluderar en standardintegration med Google Drive.

 

Vad har de gemensamt?

  • Snabbkommandon – Detta gör att du enkelt kan vidta vissa åtgärder, ändra statusändring, lägga till en teammedlem eller helt enkelt lägga till en meme. I Slack skriver du “/” i meddelandefältet och du får en fullständig lista med snabbkommandon. Med Teams skriver du “/” eller “@” i sökfältet för att visa samma lista.
  • Sökfält – Båda verktygen inkluderar ett sökfält högst upp, som låter dig söka efter filer eller chattar.
  • Samtalstrådar – Dessa hjälper användarna att förstå vilka meddelanden som ingår i vilken konversation och vem som pratar med vem.
  • Kanaler – Dessa är grupper som är specifika för olika ämnen för att hjälpa till med organiserad och fokuserad på kanalens ämne.

Hur skiljer de sig?

  1. Tredjepartsapplikationer – Slack har över 800 appar från tredje part och Teams har över 200 appar. Teams kan dock också integreras med alla Office 265-appar (Skype, Outlook, etc). Detta gör det till det ultimata samarbetscentrumet ovanpå kommunikationsfunktionerna. Så om du redan använder 365-appar är Teams bäst. Men om du använder Google kan Slack vara bättre.
  2. Delning och innehåll – Slack låter dig skapa och dela dokument via Google Drive, medan Teams arbetar på Office 365-paketet. Du kan därför visa, samarbeta och redigera filer direkt i Teams utan att behöva lämna appen vilket inte är möjligt med Slack.
  3. Kommunikation – Med Slack kan du videokonferens med upp till 15 användare åt gången, men med Teams kan du ha upp till 250 användare i den mest grundläggande planen. Så om du är en start kommer Slack att uppfylla dina behov. Men om du arbetar i en stor organisation bör du titta på Teams.
  4. Säkerhet – Båda ger säkerhet genom att kunna kryptera filer, data och meddelanden. Dessutom erbjuder de båda tvåfaktorautentisering, kanalkontroller och förebyggande av dataförlust. Teams har dock ett administratörscenter och är känt för att samla säkerhet i varje produkt som sprider sig över olika plattformar.

Vem är vinnaren?

Kanske hade du hoppats på ett tydligt svar här, men sanningen är att det varierar från företag till företag. Om du till exempel använder Google Drive för närvarande kan Slack vara det bästa alternativet. Men om ditt kontor redan har en företagslicens för Office 365 är Teams en bättre satsning. Slack har en bra freemium-version, men om du redan har Office-paketet kommer Teams också gratis. Båda är också vinnare när det gäller funktionalitet och erbjuder många liknande fantastiska funktioner. Så allt som allt är båda bra alternativ för kommunikation på kontoret. Om du är en start eller ett litet företag som helt enkelt letar efter ett kommunikationsverktyg, bör Slack lösa dina behov. Men om du letar efter något säkrare med fler funktioner (även i sin freemium-version), som också fungerar som ett samarbetscentrum, är Teams ditt svar.

Dstnys integration med Teams

Om du har telefoni för företag med Dstny, kan du integrera våra tjänster direkt med MS Teams. Detta innebär att du kan få allt från svarsgrupper till andra avancerade funktioner såsom telefonistfunktioner och knappvalsmenyer etc. Du och dina kollegor kan ha telefoni för företag tillsammans med Teams som båda är helt molnbaserade. Vidare tillåter denna Integrationen ditt företag att ringa samtidigt som ni kan chatta, dela dokument etc.

Vår Teams integration inkluderar även full mobilintegration, precis som våra andra tjänster, där du även kan välja fritt bland Sveriges olika operatörer. Vi är helt operatörsoberoende och vilken du än väljer, kan vi alltid integrera Teams med era växelfunktioner. Vår integration erbjuder även full flexibilitet med att kunna välja vilka användare som ska ha Teams telefoni.

Dstny’s integration med Slack

Genom att integrera Dstny med Slack behöver du inte växla mellan olika program. Ringa samtal och skicka texter från Slack medan din närvaro i växeln visas direkt i gränssnittet. Vår integration kallas Slack Telephony och med den kan du ringa direkt från verktyget. Allt fungerar via en så kallad återuppringningsfunktion. Samtalet initieras i Slack och vidarebefordras sedan genom Dstnys växel, som i sin tur ringer dig och din mottagare. Du kan ringa personer du har i din chatt, kontakter från ditt kontors telefonsystem och externa telefonnummer. Samtalet kan startas med enkla kommandon eller genom att klicka på genvägar. Integrationen gör det också möjligt för Slack att veta vilken status eller närvaro du har. Om du till exempel är i en konversation visas en telefonikon bredvid ditt namn i Slack. Om du till exempel hänvisas till ett möte, är vid lunch eller på semester kommer ikoner för detta också att visas i Slack.

Senast uppdatering 2 Nov 2020

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Låt oss kontakta dig

Våra kompetenta säljare hör gärna av sig till dig och hjälper till med just dina utmaningar eller ring till 08-120 100 00 för att prata med en rådgivare direkt.