Vad är 6G och hur kommer framtiden för internet att se ut?

Vi försöker fortfarande förstå konceptet 5G, men 6G är redan en framväxande idé. Detta trots att 5G-nätverk inte är färdigbyggda ännu. Men även om 6G inte finns ännu, är det värt att ta upp det när det gäller vad det kan förse internetanvändare i framtiden.

Vad är 6G?

6G är den sjätte generationen av trådlös teknik som följer upp 4G och 5G. Det kommer att utvecklas på den infrastruktur och avancerade teknik som etablerats på 5G. Genom att använda högre frekvens kommer den att stödja mycket högre hastigheter och lägre latens, och därmed kunna stödja sofistikerade kommunikationsenheter och system som självkörande bilar.

Varje decennium eller så dyker nya standarder upp och 6G förutspås dyka upp 2030. Ingenting är dock hugget i sten, och vem vet, 6G kan vara föråldrat innan vi ens når 2030. Anledningen till att experter tar upp det nu är för att stora förändringar sker inom internetteknik i allmänhet. Konsumenter har fler enheter och konsumerar mer data än någonsin tidigare och införlivar Wi-Fi i alla aspekter av livet. Därför undersöker företag möjligheten med 6G för att att konkurrera med traditionella bredbandsleverantörer, i hopp om att möta efterfrågan med stabila och flexibla mobilnät.

6G och självkörande bilar

Hur kommer 6G att se ut?

Även om det är omöjligt att säga exakt hur 6G kommer att se ut, förutspås det vara ett helt integrerat internetbaserat system som möjliggör sömlös kommunikation mellan konsumenter, enheter, fordon och omgivningar. Den förutspås också nå en hastighet på 1 TBps, vilket är 100 gånger snabbare än den hypotetiska topphastigheten för 5G.

Den ökade hastigheten kommer inte bara att främja utvecklingen av IoT, utan också IoE, vilket möjliggör sömlös kommunikation mellan anslutna enheter. Automatiserade fordon, fjärrstyrda företag och andra AI-initiativ kommer att öka under 5G, men framväxten av 6G kommer att ytterligare hjälpa till att förverkliga detta. Det som är intressant med 6G är att det kan förlita sig på kollaborativ AI för att hjälpa självkörande bilar att kommunicera, navigera i riktning och bestämma rutter. Allt detta är en del av en trend som kallas edge computing, som flyttar nätverkshantering från centraliserade moln till lokaliserade enheter, vilket gör att allt fungerar mer sömlöst och minskar latensen. Virtual reality förväntas också spela en stor roll i 6G, eftersom den redan spelar en roll i 5G. Vissa experter föreställer sig till och med uppkomsten av mycket mer uppslukande teknologier som cellulära ytor, anslutna implantat och trådlösa hjärndatorgränssnitt. Matrix, här kommer vi!

6G - VR

Slutsats

Det är viktigt att komma ihåg att 6G bara är en idé vid det här laget, men det finns många intressanta möjligheter förknippade med ökad hastighet och minskad latens som kommer attrahera företag såväl som regeringar. Det vidgar horisonten för vad som faktiskt är möjligt med internet, och hur det i sin tur kan påverka hur vi kommunicerar, arbetar och lever.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Låt oss kontakta dig

Våra kompetenta säljare hör gärna av sig till dig och hjälper till med just dina utmaningar eller ring till 08-120 100 00 för att prata med en rådgivare direkt.