https://www.dstny.se/app/uploads/Miteam-e1588604457988.jpg

4 avgörande anledningar till varför ditt företag behöver molnbaserad telefoni

Kommunikation är en extremt viktig del av affärsprocessen, både när det kommer till extern och intern kommunikation. Detta är kanske något som är lätt att glömma bort då vi är så vana att använda olika kommunikationssystem dagarna i ända. Dessa system blir dessutom allt viktigare när fler och fler väljer att utföra sina uppgifter på distans.

Nu när allt fler företag väljer att låta sin personal jobba på distans är det hög tid att utvärdera exakt hur mycket dessa system påverkar företagets framsteg. Speciellt hur nya moderna sätt att hantera sin kommunikation, så som molnbaserade tjänster, hjälper företag att fortsätta vara effektiva och konkurrenskraftiga.

Här är 4 anledningar till varför ditt företag skulle tjäna på att ha en molnbaserad företagsväxel.

1 Kostnadskontroll

Kostnaden är alltid en viktig faktor i alla investeringar man gör på ett företag. Traditionellt sätt har företagstelefoni och växellösningar varit kostsamma att köpa in, installera och underhålla. När epost fick ett starkt fäste i sättet vi kommunicerar så kunde många företag spara in lite på sina telefonikostnader men väldigt få företag kunde helt utesluta behovet av att vara tillgänglig via telefon för sina kunder. För många företag är telefonsamtal ett avgörande sätt att få in sina intäkter och hantera sina kunder.

Med en molnbaserad företagsväxel kan företag använda befintliga mobiler och datorer att ringa via. Dels genom att växeln finns i app-form i mobilen och dels genom att installera så kallade softphones  vilket tillåter personal att ringa via datorerna. Ingen hårdvara behövs för att bära växeln då allt finns i molnet och allt underhåll sköts av leverantören. Något som självklart inte kostar något extra. Kostnadseffektivt helt enkelt.

2 Kundupplevelsen

Idag är kundupplevelsen den faktor som är mest avgörande när det kommer till att differentiera sig. Att kunna leverera en personlig och snabb support är inte längre något företag kan ha som en bonus, det är ett måste. Genom att integrera tjänster som kan samla ärenden och ge viktig information om kunder redan innan kontakten är etablerad kommer kunder få snabbare service samtidigt som de känner sig sedda och viktiga för företaget.

3 Intern kommunikation

Kommunikation handlar verkligen inte bara om att kunna kommunicera med kunder och leverantörer. Att intern kommunikation funkar felfritt är precis lika viktigt. Den myriad av samarbetsverktyg som en molnbaserad lösning banar vägen för kommer att underlätta för personal att samarbeta på de sätt som funkar bäst för dem. Oavsett om de jobbar hemifrån, sitter på ett annat kontor eller till och med i ett annat land.

4 Mäta anställdas resultat

Många avdelningar, så som sälj och support, är beroende av att ha en kontinuerlig och god kontakt med kunderna. Och att få insikter över hur bra dessa avdelningar presterar kan vara avgörande för företagets framtid. Genom att kunna se rapporter i efterhand men även kunna följa samtalsflöden och statistik i realtid kan man ta smarta beslut kring rekrytering och personal. Man ser tydligt vad som funkar bra och var man behöver stärka upp. Dessa verktyg kan även användas för att sporra personal genom interna tävlingar och liknande.

Det finns många anledningar till att gå över till molnbaserad telefoni. Vill du veta mer vad vi på Dstny kan göra för ditt företag? Kontakta oss på 010-4105000 så berättar vi mer.