https://www.dstny.se/app/uploads/Bilder_hemsidan_voip-e1588933014384.jpg

Varför företag behöver VoIP

Vi ser en markant ökning av företag som lämnar den fasta telefoni och går över till molnbaserad företagstelefoni. Med en molnbaserad växel kan företag öka sin effektivitet samtidigt som de minskar sina telefonikostnader markant jämfört med om de har en fast växel.

VoIP, Voice over Internet Protocol, är en teknik som gör det möjligt för användaren att ringa via internet istället för det vanliga analoga telefonsystemet. Tekniken konverterar ljud till digital röstkommunikation som sedan skickas via internet. De som ringer via VoIP använder någon typ av IP-telefoni för att ringa sitt samtal.

VoIP har blivit en viktig möjlighet för alla typer av företag, både stora som små, då det har låst upp möjligheten att ringa över internet istället för över de vanliga fasta linjerna. När företag överväger fördelarna blir det ofta svårt att motivera varför man ska behålla sin fasta växel. Detta har resulterat i att fler och fler företag väljer att använda VoIP.

Nedan har vi listat några framstående fördelar med att använda IP-telefoni med VoIP.

Ingen hårdvara krävs

På grund av att det inte krävs någon hårdvara kan hela ditt företag vara igång med en molnbaserad VoIP-lösning på nolltid. Därefter kan ditt team fritt kommunicera via fysiska IP-telefoner eller med vilken enhet som helst, inklusive smartphones, surfplattor och bärbara datorer. Allt som krävs är att man har applikationen för växeln från leverantören.

Mobilitet och flexibilitet

Att jobba med platsbaserade telefoner, stationerade på personalens skrivbord, kan medföra problem. Speciellt eftersom kravet på att kunna vara tillgänglig i företagsväxeln oavsett om man sitter vid skrivbordet, är påväg till ett möte eller jobbar hemifrån är större än aldrig förr. Med ett molnbaserat system spelar det ingen roll vart du befinner dig. Så länge dina kollegor har tillgång till internet via en mobil enhet kan de ringa och SMSa som vanligt från sitt jobbnummer. De kan vara med i svarsgrupper och hantera växeln, precis som vanligt, oavsett vart i världen de befinner sig.

Multifunktionellt

Utöver möjligheterna att ringa kan du även ha videokonferenser och chatta via VoIP. Något som hjälper dig och dina kollegor att kunna delta i viktiga möten, även när du är iväg eller jobbar hemifrån.

Portabelt

Bekvämligheten som tillhandahålls av ett VoIP-telefonsystem är tillgänglig över hela världen. Du kan logga in på din VoIP-telefon med alla bredbandsanslutningar vart du vill. Packa ditt headset eller din IP-telefon och du kan kontakta dina kunder eller dina kollegor när som helst, vart som helst. Ringer du internt inom ditt företag är det dessutom väldigt kostnadseffektivt att ringa via VoIP från utlandet.

Vill du veta mer om möjligheterna med VoIP och IP-telefoni? Våra experter hjälper dig mer än gärna med den information du behöver. Du är varmt välkommen att kontakta oss, antingen via e-post: info@dstny.se eller via telefon: 010-410 50 00.

Vill du hellre bli uppringd? Fyll då i formuläret på vår kontaktsida så ringer en av våra rådgivare upp dig.