https://www.dstny.se/app/uploads/pm_netnordic_Dstny.jpg

Dstny förvärvar del av NetNordic

Dstny, en av de ledande europeiska UCaaS-leverantörerna, har förvärvat delen för molnbaserad telefoni från den nordiska systemintegratören NetNordic.

 

Avtalet återspeglar båda företagens ambition att vara ledande inom sina kärnverksamheter, vilket också innebär att konsolidera marknaderna.

”Vi är hedrade att få välkomna medarbetare och kunder från NetNordic till vår verksamhet”, säger Mattias Ohde, VD Dstny Sverige. ”Det är ett fantastiskt tillfälle att nyttja detta teamets färdigheter och talanger, hedra deras arv och stärka vårt avtryck.”

Dstny kommer att ta tillvara på NetNordics utmärkta gränsöverskridande expertis till sin växande internationella kundbas och dra nytta av erfarenheten inom försäljning, support och produkt.

”Det är ett naturligt steg för båda företagen”, säger Fredrik Rosman, VD på NetNordic Sweden AB. ”NetNordics ambition är att vara marknadsledande inom de affärsområden där vi är verksamma. UCaaS-marknaden håller på att konsolideras och möjligheten till en ledande roll är begränsad. Dstny är marknadsledande inom Cloud Telefoni och vi tror att Dstny är en långsiktigt bra ägare för denna division, både för kunder och anställda.”

Båda företagen försäkrar kunderna att ingenting kommer att förändras på kort sikt och att Dstny kommunicerar eventuella framtida förändringar med god framförhållning.

”Dstnys tillväxt- och innovationsstrategi inkluderar både organisk tillväxt och en M&A-strategi. Konsolideringstakten har accelererat snabbt de senaste åren, och vi kommer sannolikt att se att de flesta av de mindre leverantörerna blir förvärvade av de 20 ledande spelarna i Europa”, säger Mattias Ohde, VD för Dstny Sverige.

Ladda ner en kostnadsfri rapport om de 20 ledande aktörerna inom UCaaS, av Frost & Sullivan, i UCaaS Frost Radar ™ 2020 här.

För mer information, kontaktuppgifter:

Christian Hed, CMO Dstny, +46 (0) 8-562 696 03, Christian.hed@Dstny.com

Om Dstny

Dstny är en av de ledande UCaaS-leverantörerna i Europa med över 200,000 användare i molnet. Vi driver framtiden för affärskommunikation genom att erbjuda ett mobile-first-koncept genom Wholesalepartners i Europa. För mer information om Dstny, besök www.dstny.se och följ oss på LinkedIn.

Om NetNordic

NetNordic är en nordisk systemintegratör, specialiserad inom nätverk, säkerhet, datacenter och affärskommunikation. NetNordic levererar kundspecialiserade lösningar och tjänster. Vi strävar alltid efter att vara kundernas ”bästa följeslagare” och vill hjälpa kunderna med deras digitala möjliggörande genom design, leverans och hantering av nästa generations tjänster och lösningar. NetNordic har huvudkontor i Oslo och hade cirka 1,8 miljarder NOK i intäkter (pro forma) under 2019. Företaget har cirka 460 anställda och deras lösningar distribueras via dotterbolag i Norge, Sverige, Danmark och Finland. Norvestor är majoritetsägare i NetNordic. Läs mer på www.netnordic.com