https://www.dstny.se/app/uploads/apple-event.jpg

En sammanfattning av Apples semptember-event

Apple hade nyligen sitt höst-event där de annonserade några spännande uppdateringar och lanseringar. Missade du eventet, så har du kommit till rätt ställe. I detta inlägg går vi igenom de viktigaste höjdpunkterna från eventet.

apple products

iPhone 13

Alla blir nog lika exalterade när är en ny iPhone är på väg, och under detta event annonserade de den efterlängtade iPhone 13. Den nya smarttelefonen finns nu i 4 olika versioner; iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max. Alla versioner har en mindre notch och en ny kamera-layout. Batterier blir även större vilket medför bättre batteritid. Utöver detta har de alla gemensamt 28% ljusare display och Apple A15 chip. Alla kommer även med en keramisk skärm, som sägs vara mycket mer tålig än glas. Vi kan även se fram emot 5 nya färger!

Skillnaden mellan modellerna kan beskrivas genom följande punkter;

iPhone 13 och iPhone 13 mini

 1. A15 Bionic bas don 5nm-arkitektur
 2. Större kamerasensor med 47% mer ljus
 3. Sensor-skiftning OIS
 4. Film-läge, som använder AI för funktioner som auto-fokus när du rör på dig framför kameran.
 5. 128/256/512 GB lagring

Iphone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max

 1. ProMotion (10Hz-120Hz)
 2. A15 Bionic med 5-core GPU
 3. Större kamera med makro som gör det möjligt att fånga små detaljer på nära håll
 4. 3 kameror på baksidan och 7mm Teleobjektiv med 3x optisk zoom. Kameran är även kompatibel med nattläge.
 5. Film-läge med ändring av efterfokus för inspelning
 6. ProRes Video kommer lanseras i framtiden
 7. Lagring upp till 1TB

Apple Watch series 7

Klockan har 40% tunnare ram vilket gör utrymme för en 20% större display än tidigare modeller. Den nya klockan kommer också med 70% ökad ljusstyrka inomhus. Det ska även vara den mest tåliga displayen tack vare IPX Damm/WR50 vattenresistans. Klockan har även inbyggd USB-C ingång för 33% snabbare laddning. Utöver detta kommer klockan även i 5 mer färgval.

Ipad

Under eventet annonserade de även 9e generationens iPad och en ny version av iPad mini. Den nya iPad:en kommer att vara 20% snabbare och även denna med Apples A13-processor. Den kommer även inkludera Centre Stage kamera framtill som är förbättrad från 8 till 12 MP ultrabred lins. Du kan även njuta av Centre Stage som är en funktion som tillåter kameran att fokusera på ditt ansikte även om du rör på dig.

iPad mini kommer ha samma utseende som den tidigare iPad air, vilket innebär att den är utan hemknapp, har en större 8.3 tum större skärm och tunnare kanter med rundade hörn. Den har en 40% snabbare CPU och 80% snabbare GPU. Den kommer även att ha USB-C-ingång vilket möjliggör snabbare laddning och det kommer att finnas en 5G-version tillgänglig. Utöver detta kommer den även med inbyggd högtalare och fullt stöd för Apple Pencil 2.