Framtidssäkra ditt företag med molnbaserade lösningar

I dessa svåra tider är det lätt att se allting i svart. Personer väljer, eller blir tvingade till, att stanna hemma välden över. Många företag upplever starka förändringar i försäljningssiffror och personal inom vissa segment måste gå ner i tid eller tvingas sluta helt från sina jobb.

Men i dessa tider är det viktigare än någonsin att inte glömma att titta framåt.

Istället för att grotta ner sig i vad som har gått fel kan vi istället lära oss från situationen och fundera på vad man som företagare kan göra för att minimera att problem uppstår i framtiden. Den tråkiga sanningen är att vi kan komma att uppleva liknande situationer igen.

Förändring är oundvikligt och står man still så går man automatiskt bakåt. Gartner gick ut med påståendet att år 2020 kommer en ”no-cloud-policy” vara lika ovanligt som en ”no-internet-policy”. Att implementera molnlösningar kan hjälpa många företag att snabbare kunna följa trender och skapar nya möjligheter kring effektivitet och samarbete. Att implementera molnlösningar handlar inte om att totalt förändra sin verksamhet utan mer om att förbättra och förstärka delar av sin verksamhet för att kunna erbjuda en mer flexibel arbetsplats.

Så vad kan man göra för att få sin verksamhet mer molnbaserad och på så sätt framtidssäkra sitt företag?

cloudbased molnbaserad

Lagra filer i molnet

Att lagra data i molnet idag är väldigt kostnadseffektivt och det finns en uppsjö av tjänster man kan välja mellan. OneDrive, iCloud, Dropbox och Google Drive är några av de mest populära men det finns många fler att välja och vraka bland. Genom att lagra sina filer i molnet så försäkrar man sig om att anställda kan nå viktiga dokument, oavsett var de befinner sig. På så sätt hamnar man aldrig i situationen att ”just den viktiga filen finns på datorn som ligger på kontoret”. Dessutom så säkrar man att jobbet finns kvar även om datorn blir stulen eller om den skulle gå sönder.

Har du kollegor som fortfarande lagrar information på sina hårddiskar så borde ni ta en allvarlig funderare på om detta verkligen är rätt sätt att jobba framöver.

Skaffa rätt samarbetsverktyg

Att kunna samarbeta är a och o på en arbetsplats och behovet av att samarbeta på distans ökar konstant.  Det finns många olika samarbetsverktyg ute på marknaden idag, många bra, några sämre och några som är riktigt bra. Det är viktigt att fundera på vilken typ av funktionalitet som just du och dina kollegor behöver. Behöver ni en bra chatt? Behöver ni enkelt kunna dela filer? Behöver ni telefonkonferens eller videokonferens eller behöver ni kunna bjuda in externa parter. När ni har en tydlig lista på era behov är det sedan enklare att välja bland alla verktyg som erbjuds på marknaden.

Just nu erbjuder vi på Dstny vårt samarbetsverktyg, MiTeam, helt gratis för alla våra kunder fram till den 30 juni. Då får du alla funktionerna nämnda ovan och dessutom är tjänsten integrerad i Dstnys företagsväxel. Läs mer om MiTeam och erbjudandet genom att klicka på knappen.

 

Skaffa full växelfunktionalitet direkt i mobilen med en molnbaserad växel

Många känner sig lite hindrade när de jobbar på distans då de inte har tillgång alla funktioner som de har på kontoret. Ett vanligt exempel på detta är när det kommer telefoni, har företag en traditionell fast företagsväxel eller en mobil växel så kommer anställda sakna viktig funktionalitet när de tar emot och hanterar samtal på distans. Genom en helt molnbaserad växeltjänst kommer dina anställda kunna hantera alla funktioner som de hade i sin fasta växel och samtidigt kunna åtnjuta mobiliteten som kommer med en mobil växel. Utöver det så får du skalbarhet i din företagstelefoni och en enorm möjlighet att integrera telefonin med andra system så som CRM-system för att få ut det mesta ur alla era tjänster.

Så mitt bästa tips är att ta ert företag upp i molnet och på så sätt framtidssäkra er verksamhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Låt oss kontakta dig

Våra kompetenta säljare hör gärna av sig till dig och hjälper till med just dina utmaningar eller ring till 08-120 100 00 för att prata med en rådgivare direkt.