https://www.dstny.se/app/uploads/headset.jpg

Headset – allt du behöver veta när du väljer headsets till din Softphone

I och med att de fasta telefonväxlarna, alltså de som stod i källaren och dammade, har börjat fasas ut så har även den klassiska bordstelefonen fått ta ett steg tillbaka från rampljuset. Molnbaserad telefoni kan självklart kopplas ihop med IP-telefoner, bordstelefoner som är uppkopplade mot internet istället för i ett telefonjack, men fler och fler väljer istället att ringa via en softphone, en mjukvara som gör om datorn till en telefon.

Och det är så vi glider in på dagens ämne, nämligen headsets. För om du vill få den bästa möjliga upplevelsen med din softphone så behöver du rätt headset. Så vad ska man tänka på när man köper ett headset till sin softphone?

Headset med USB-kontakt

Det finns mängder av headsets, med 3,5 mm kontakt, som du kan köpa får några hundralappar. Även om många av dessa fungerar helt okej så är de ofta inte optimala. Dessa har ofta en sämre ljudkvalité och väldigt begränsade användningsområden. Headset med USB-uttag är det man ska satsa på om man vill få en bra ljud- och användarupplevelse i sin Softphone. Ljudkvalitén i dessa headsets är oftast betydligt bättre, du slipper brus och burkigt ljud. Dessutom brukar funktioner med svars- och volymknappar fungera bättre med USB-headsets.

Skillnaden mellan UC- och MS-headsets

Det är viktigt att hitta ett headset som har rätt mjukvara till just din Softphone. Du kanske har kommit över termerna UC eller MS när du letat efter olika headsets? UC står för Unified Communications, och det är på den mjukvaran som Dstnys Softphone är byggd på. MS är istället Microsofts motsvarighet. Har du en växel som är byggd på en UC-mjukvara så är ett UC-headset mycket mer kompatibelt än ett MS-headset.

Ska man välja trådlöst headset eller med sladd?

Det kan vara superskönt att ha ett trådlöst headset, så att man kan röra sig runt om i lokalen medan man pratar i telefon. Men ska du ha ett trådlöst headset så kan det vara bra att först kolla hur många andra som har trådlösa headset på ditt kontor. Är ni för många som har ett trådlöst headset så kan alla DECT-signaler (de som ansluter headsetet till sin basstation) slå ut varandra. Är ni många i samma rum eller i samma lokal som har trådlösa headset så kan det vara bra att överväga vilka som faktiskt måste ha det och vilka som klarar sig med ett headset med sladd.

Man måste även tänka på att ett trådlöst headset måste laddas då och då. Så är du en person som glömmer sådant så kanske det är bra att fundera på ett headset med sladd.

Rätt inställningar i din Softphone

Har du ett nytt headset kan du behöva göra vissa inställningar i din Softphone för att mjukvaran ska hitta ditt headset.

1. Öppna din Softphone.
2. Klicka på verktyg.
3. Klicka på inställningar.
4. Välj ljud och sedan headset.

Där kan du välja ditt headset i drop down-menyn.

Vissa headset har även programvara som du kan ladda ner till din dator för att få full funktionalitet.

 

Vilka headsets rekommenderar Dstny?

Vi på Dstny rekommenderar er som är kunder till oss att skaffa ett UC-headset. Då får ni en hårdvara som är kompatibel med vår mjukvara. Vi rekommenderar märket Plantronics. Headsets från Plantronics kan vår personal supportera, om du skulle behöva hjälp med inställningar mm.

Nedan är en lista på headset som vi rekommenderar.

Plantronics Savi W420

Savi 400-serien lätta och bekväma headset med en bra bullerdämpande mikrofon och bra ljudkvalité. De har en räckvidd på upp till 90 meter. Ett bra headset för dig som vill uppleva trådlös frihet och god samtalskvalitet på kontoret helt enkelt.

– Trådlöst DECT-headset till dator via medföljande USB-adapter
– Upp till 7 timmars taltid
– Upp till 90 meters räckvidd
– Lätta DECT-headset
– Bullerdämpande mikrofon
– Svarsknapp, volymjustering & sekretessknapp direkt på headsetet
– SoundGuard DIGITAL som skyddar mot allt ljud som överstiger 118 dBA, håller den genomsnittliga ljudnivån under 85 dBA samt kapar ljudspikar

headset plantronics

Plantronics 5210 Blackwire mono/ Plantronics 5220 Blackwire stereo 

Med Blackwire 500-serien får du sladdansluten tillförlitlighet. Blackwire 500-serien hanterar intuitivt datorsamtal och multimedia, ljudsignaler som sköter volymstatus, ljudavstängning och anslutning. Bra bullerdämpande mikrofon och brusreducering för att kunna fokusera bättre. Fungerar till både mobil & dator och du kan välja mellan USB och USB-C.

– Sköna med fjädrad dämpning på huvudbygeln
– Lättviktsheadset gjort för att kunna bäras hela dagen utan problem
– Hög passiv brusreducering genom mjuka omslutande öronkuddar
– Svarsknapp, volymjustering & sekretessknapp direkt på sladden
– Nedsänkt mikrofonbom för användarens trevnad
– Dynamisk EQ som automatiskt anpassar ljudet efter multimedia/samtal
– SoundGuard DIGITAL som skyddar mot allt ljud som överstiger 118 dBA, håller den genomsnittliga ljudnivån under 85 dBA samt kapar ljudspikar
– Finns i både mono & stereo samt USB & USB-C

headset plantronics

Plantronics Blackwire C710 mono

Med Blackwire C710 får du ett mångsidigt UC-headset. Med Blootooth-anslutning till mobiltelefoner och surfplattor tillhandahåller Blackwire C710 datorljud i hög kvalité. Detta är ett headset som har smart sensor-teknik som besvarar samtal automatiskt när du sätter på dig headsetet. Den har även en löstagbar kabel så du fritt kan ta samtalet vart du än befinner dig på kontoret. Här kombineras alltså tillförlitligheten som en sladdansluten enhet innebär med friheten från ett trådlöst headset.

– Blackwire 700-serien kombinerar sladdens tillförlitlighet med trådlös flexibilitet
– Smart Sensor ™-teknik Svara på samtal genom att helt enkelt placera den på örat
– Avancerade brusreducerande, DSP, bredbands PC-ljud, och hi-fi stereoljud
– Med löstagbara kabeln kan du ta dina mobilsamtal i hela kontoret.
– Med upp till 10 timmars taltid och 10 dagar standby tid. 6 tim med A2DP
– SoundGuard (endast PC) skydd mot ljudstötar vid 105db.
– Windows och Mac OS kompatibel
– Ansluts till PC via USB, mobil eller surfplatta via bluetooth

Som kund till oss så kan du alltid kontakta din säljare eller vår support om du har frågor kring vilket headset du bör välja eller om du vill ha hjälp med beställningar.