https://www.dstny.se/app/uploads/slack_webb.jpg

Integrera Slack med din företagstelefoni

Vi på Dstny vill inte försöka förändra våra kunder beteende. Istället vill vi kunna förbättra och stärka det som redan finns på plats. Av den anledningen har vi jobbat hårt för att ha en bred portfölj av integrationer kopplad till våra telefonitjänster som ska förenkla vardagen för våra slutanvändare. Vår senaste integration är med Slack.

Slack

För er som inte har hört talas om det innan så är Slack ett samarbetsverktyg, främst skapad för chatt. Det smarta med Slack är hur chattarna är organiserade. Du kan välja mellan att ha privata chattar som enbart är synliga för de som är inbjudna. Eller så kan du ha öppna chattar som vem som helst kan se. Dessa öppna chattar är perfekt när man vill få ut information eller ställa en fråga till en hel avdelning eller hela organisationen.

Användningen av Slack är dessutom väldigt enkel. Dra in och släpp dokument direkt i chatten och starta separata konversationer direkt under ett visst inlägg eller dokument. Du kan välja att använda Slack direkt i en webbläsare, ladda ner en klient för datorn eller en app för mobilen.

Och kanske bäst av allt, Slacks gratisversion är riktigt bra! Vill du lägga till video, gruppsamtal och obegränsade sökfunktioner så utgår en kostnad som är väldigt överkomlig.

Slack Telephony

Slack är ett bra verktyg, det har vi redan fastställt. Så hur kan vi göra det ännu bättre? Det är här Dstnys integration kommer in i bilden. Genom integrationen så får du som Slack-användare in viktiga funktioner, så som linjestatus och SMS-funktion, från växeln in i Slack.

Hänvisning och linjestatus

Att kunna ha koll på sina kollegor, se vilka som är tillgängliga och vilka som är upptagna, är a och o för att kunna ha en effektiv och sömlös kommunikation. Med Slack Telephony får ni in hänvisningar och linjestatus från växeln direkt in i Slack. Sitter du i samtal så kommer det automatiskt en telefon-ikon jämte ditt namn i Slack. Har du satt dig på exempelvis upptagen, lunch eller på semester så kommer ikoner för det att dyka upp i Slack. På så sätt har du koll på vilka kollegor som är tillgängliga och vilka som inte är det. Har du skrivit en notering i växeln så syns även det om man håller muspekaren över statusen.

Sätt upp Callback

Du kan initiera samtal direkt från Slack. Detta händer via en så kallad Callback-funktion. Säg att du sitter och chattar med en kollega men du inser att detta tar för lång tid att förklara via text. Då kan du enkelt via kortkommandon, eller genom att klicka på knappen för shortcuts, ringa upp en kollega eller en extern kontakt. Först ringer tjänsten upp din mobil, när du har svarat så rings sedan din mottagare upp.

Skicka SMS

Du kan enkelt skicka SMS direkt från Slack. Samma sak gäller här som för Callback-funktionen. Du kan antingen skriva ett enkelt kortkommando eller klicka på knappen för Shortcuts. Skriv in vilken kontakt eller vilket telefonnummer som ska ta emot SMSet, skriv ditt meddelande och skicka. Hur enkelt som helst. För mottagaren så ser det ut som ett helt vanligt SMS.

Slack Telephony är ännu ett steg i Dstnys arbete om att bredda vår produktportfölj för att kunna hjälpa våra kunder att effektivisera och stärka upp kommunikationen under arbetsdagen. Telefoni ska inte vara en separat bit på jobbet utan något som genomsyrar både kundkontakt och samarbeten.

Vill du läsa mer om integrationen? Då hittar du det genom att klicka på knappen nedan.