https://www.dstny.se/app/uploads/sale_marketing-e1588591254455.jpg

Dstny rustar för framtiden med ny styrelseordförande

Dstny stärker styrelsen med Patrik Sörqvist, som blir ny ordförande. Företaget har en stark position och har vuxit snabbt på den svenska UCaaS-marknaden (Unified Communications as a Service). Dstnys ambition är nu att fortsätta den internationella expansionen. I den expansionen får Patrik Sörqvist rollen att bredda bolagets kompetenser och erfarenheter med hjälp av sitt kontaktnät och sina erfarenheter från industrin.

Patrik Sörqvist har mer än 20 års internationell erfarenhet av telekom- och molntjänster. På Mitel var han Vice President Cloud för marknaderna i Europa, Mellanöstern och Afrika fram till juni i år. Tidigare i karriären hade han rollen som VD på Telepo, ett ledande svenskt mjukvaruföretag för kommunikationslösningar, tills dess att det såldes till Mitel år 2014. Innan det arbetade han som Vice President Engineering på Global IP Solutions, ett företag som utvecklade mjukvara för att processa ljud och video i realtid och som såldes till Google. Patrik Sörqvist har också haft olika befattningar inom Ericsson.

Hans kontakter, kunskaper, entusiasm och stora erfarenhet av industrin kommer att vara ovärderliga när Dstny fortsätter att utveckla sin affär.

Gustav Ecorcheville, Investment Director, SEB Private Equity:

– Via SEB Private Equitys globala och lokala nätverk har vi sökt efter lämpliga oberoende styrelsemedlemmar som kan hjälpa Dstny att växa internationellt och på hemmaplan. Resultatet blev två personer, som båda har ett förflutet inom Telepo/Mitel. Sedan tidigare har vi Olle Hillström i styrelsen och nu får vi Patrik Sörqvist som ordförande. Vi är övertygade om att bolaget med hjälp av dem kommer att kunna ta nästa steg efter sammanslagningen av Solus och Uno. Genom att Patrik Sörqvist har erfarenhet av att bygga upp bolag, samt kunskap om internationell expansion inom Telepo och Mitel, kommer Dstny både att kunna fortsätta bredda och förfina tjänsteutbudet inom UCaaS nationellt respektive internationellt. Och den resan har redan startat i form av en starkt växande affär i Danmark.

Mattias Ohde, vd på Dstny:

– Med Patrik Sörqvist som ny styrelseordförande ska Dstny utvecklas till ett ännu starkare telekomföretag, genomsyrat av kundorienterad tillväxt och med en tydlig internationell strategi framåt.

Patrik Sörqvist, ny styrelseordförande på Dstny:

– Jag är exalterad över möjligheten att få arbeta med Dstny. De har ett fantastiskt team och ett tilltalande erbjudande inom Cloud PBX, som hjälper olika företag både i Sverige och utomlands att kommunicera effektivt. Jag imponerades av Solus och Uno var för sig redan före sammanslagningen, speciellt av hur bra de lyckades anpassa sina positioner på marknaden när den gick från early adopter-fasen till att bli en mogen marknad.

För mer information, kontakta:

Mattias Ohde, CEO, +46 31 352 40 03 eller Joachim Brandt, CCO +46 31 352 40 45

Dstny Business Communications AB
At the start of 2017 SolusBC and Uno Telefoni (Uno) amalgamated and created the single largest and most expansive operator-independent supplier of cloud exchanges and coordinated communication service on the Nordic market. As one company and with a common platform, Dstny will have the best possible conditions for continued expansion in Sweden and, not least, internationally. Dstny will take the position of the leading systems integrator in the cloud and create the best experience for customers, partners and operators. During 2017, the company is expected to turn over approx. 200MSEK on the Swedish market. Dstny are 55 employees in the offices in Stockholm and Gothenburg.

Låt oss kontakta dig

Våra kompetenta säljare hör gärna av sig till dig och hjälper till med just dina utmaningar eller ring till 08-120 100 00 för att prata med en rådgivare direkt.