Varför era säljare borde använda en mobilapp

Mobilappar har gett fart åt ett helt nytt förhållningssätt i hur vi ser på tid och produktivitet. Detta innebär inga mer sena e-mails, som dessutom blir mindre av en standard för support. Detta markerar en ny era av DMs och snabba appar där mer än några minuter inte längre är acceptabelt i kundsupport. Mobilappar har höjt ribban för hur vi organiserar vardaglig försäljning och hur vi kommunicerar med kunder. Och likt appars snabba takt, förväntar sig kunder att du är minst lika snabb.

I sann företagsanda, är dina säljare en väsentlig del av alla företag, speciellt eftersom de ofta är de första dina kunder kommer i kontakt med. Med dagens snabbt utvecklande konsumentmiljö, kan snabba appar vara otroligt användbart. Det kan hjälpa säljare ge blixtsnabb respons och därav grym support till kunder.

Om du fortfarande är fast i gamla vanan att anlända till jobbet och en proppfull inkorg, är du säkert redan stressad vid det laget och när du väl får tid att svara kunder så kanske de redan gått vidare. Om du däremot använder en app, kan du vara säker på att ge snabb respons och en grym upplevelse till dina kunder, vart du än befinner dig. En app kan även i många lägen skicka information mellan ditt CRM system när du är ute på språng.

Den ökade användningen av appar för med sig kraften av realtidskommunikation mellan företag och dess kunder. Från att bara svara på kontoret, kan vi nu svara på en gång. Denna form av on-demand support kommer att bli ett standardkrav på hur företag interagerar med sina kunder. Uber är ett bra exempel på hur företag tagit ett kliv fram på marknaden med support genom ett enkelt knapptryck. De har även skapat ett gränssnitt med urval av de mest frekventa frågorna direkt i appen.

Förbättra kommunikationen inom företaget

Den moderna arbetsplatsen är konstant under förändring och många företag är idag utspridda över hela världen med sina kontor. Men genom att kommunicera med en mobilapp kan de enkelt både extern och internt kommunicera med kunder och kollegor. Medarbetare kan även få tillgång till information i realtid på bara några sekunder. Nästan alla medarbetare idag har tillgång till en mobiltelefon och med rätt app, kan företag enkelt kommunicera, samarbeta och dela information. Om säljare dessutom kan distribuera arbetsbelastning kan de hjälpa varandra med svåra uppgifter och därmed fortsätta ge kunder en fantastisk upplevelse.

Varför ska ni använda en mobilapp?

Om du inte är säker vid det här laget, oroa dig inte, det finns oändligt många anledningar att börja idag! Som tidigare nämnt förser de flesta företag sina medarbetare med mobiltelefoner, så varför inte använda det till smarta appar som kan generera försäljningar och leverera fantastiska kundupplevelser. Du behöver dessutom inte flera enheter, det räcker med en app eller två som är integrerad med ditt CRM system. Det räcker faktiskt för att hålla dig uppdaterad och med i spelet.

  •  Leads kallnar lika snabbt som ditt kaffe, så det är superviktigt att vara snabb på bollen och konvertera. Och för att vara krass, så gillar ingen sena svar, och dina kunder och leads är inga undantag för den regeln. I den här konkurrenskraftiga miljön måste du förse dina säljare med de rätta verktygen för att hålla sig snabba och i framkant.
  • Om du redan spenderar massor från din marknadsbudget för att skapa leads, är det ju såklart viktigt att du är snabb med att också konvertera dessa. Om du har en app kan du snabbt och enkelt leverera information. Detta är viktigt eftersom kunder behöver svar inom en dag eller mindre för att göra ett köp.
  • Säljare måste kunna svara kunder snabbt utan att vara bundna till sina skrivbord. Att arbeta vid ett skrivbord blir alltmer omodernt och nästan 70% av arbetare jobbar minst en dag utanför kontoret idag. Mobilappar låter därmed dina säljare arbeta med varandra och kommunicera med kunder, vart de än befinner sig.

Integrera ditt CRM-system

Kanske känns det som du har full kontroll nu, men lämna inte din kalender eller kontakter utanför mobilappen, det kan spara dig massa tid! Appen kan även i många fall notifiera dig om information från systemet när du är på språng. Om du har ett kommande möte kan du bli notifierad och därmed ändra status till upptagen för att kunna dirigera kunder till någon annan i företaget. En integration med ert CRM-system kan även ge dig all information du behöver från den centrala databasen för att hjälpa kunder så bra som möjligt. Du får helt enkelt en direkt och komplett databas direkt i din hand. Detta låter inte dig bara lämna kontoret vetandes att du har allt du behöver, men hjälper dig behålla ett professionellt intryck med att alltid kunna förse kunders olika behov.

Vi har flera användbare integrationer med telefoni för företag. Genom att integrera ert CRM-system med vår kraftfulla växel kan du hjälpa kunder på ett sömlöst sätt och hålla dig på framkant med leads och kunder. Det hjälper dig hålla samma nivå av service och underlättar det dagliga arbetet för kollegor. Några av våra integrationer inkluderar system såsom Freshdesk, Salesforce, Zendesk och Upsales.

Uppgradera idag!

Vi kan hjälpa ert företags att förbättra er kundservice och produktivitet genom vår smarta mobilapp. Uppgradera er telefoni och koppla din mobiltelefon till vår kraftfulla växel för att göra din mobiltelefon till ett användbart verktyg för att behålla och konvertera leads. När du är utanför kontoret kan du enkelt hantera de flesta funktioner i växeln – direkt i appen. Vi erbjuder även möjlighet att bestämma själv vilket nummer som visas utåt för att hålla det professionellt. Med en smart och flexibel lösning kan ni både vara professionella och effektiva i att hantera kunder, vare sig du är på eller utanför kontoret. Öka din mobilitet och flexibilitet utan att påverka funktionalitet eller kvalitet.

Vill du uppgradera din kundservice idag? Vi hjälper dig gärna! Klicka på knappen för att läsa mer om vår lösning!

 

Av Sofia Svantesson
Brand Marketing Manager
Enhetlig företagskommunikation och samarbete är nyckeln till effektiviserade arbetsflöden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.